Van Nicholas Kaitu tandem
Er is een nieuwe ultra-exclusieve tandem in de maak. Hij (of zij) is opgebouwd uit het exotische edelmetaal titanium en luistert naar de naam Van Nicholas Kaitu.

Op de facebook-pagina van Van Nicholas dook een foto op van een mountainbike-achtige tandem. M’n adem stokte even. Nu zijn de meeste mountainbikes een goede basis om door te ontwikkelen tot trekkingfiets en navraag leerde dat dit met deze tweepersoons Van Nicholas ook het geval was.

Van Nicholas Kaitu tandem
Op dit moment rijdt er nog slechts één exemplaar in de rondte, uitgevoerd met derailleur en schijfremmen. Aangezien Van Nicholas een custom-built fabrikant is, kan de fiets ook anders opgebouwd worden. Zo zijn cantilevernokken voor Magura HS33 montage een optie, evenals de toepassing van een Rohloff-naaf. Hier wordt je toch hebberig van?

Haal toch maar eerst even rustig adem! Van Nicholas wist namelijk te melden dat het frame een vanafprijs gaat krijgen van 2395 Euro. Wat een compleet opgebouwde trekkingvariant van de Kaitu met Rohloff, Magura remmen, sleeprem, Tubus dragers, Brooks zadels, verlichting met SON naafdynamo, spatborden, slot, standaards, etcetera, moet gaan kosten, kan Van Nicholas in dit vroege stadium nog niet vertellen.

Van Nicholas Kaitu tandem
Rekening houdend met de frameprijs en de tarieven voor soortgelijk opgebouwde tandems van andere merken, heb ik even een snelle berekening gemaakt met als voorzichtige prognose dat de prijs voor een Trekking Kaitu met gemak de €6000,- kan overstijgen.

En als je jezelf eens lekker te buiten wil gaan aan allemaal prachtige titanium onderdelen als stuur- en zadelpennen, dan sta je opeens voor de keuze: “Pakken we deze ultieme tandem of stappen we in dat witte boodschappenautootje op de achtergrond?”

Ik wist het wel… fietsen is gezonder, schoner en – in het geval van deze Van Nicholas – veel mooier en exclusiever!

17 thoughts on “Aanschouw de eerste Van Nicholas tandem!

 1. Dat dacht ik al Michiel, beetje respect voor deze krasse knar!
  Maar ik blijf wel voorop zitten, moet er niet niet aan denken achter jou te zitten bergafwaards met een gangetje van om en nabij de 80 km p/h.

 2. Ik kan best goed afdalen, hoor. 😉
  Misschien mag ik ooit nog eens een tandem testen en dan rij ik wel even over Zutphen. Kunnen we het eens mooi samen proberen!

 3. Dat kan geregeld worden, Sophia! Ik plaats met plezier een oproepje voor je. En ik denk dat je niet de enige zal zijn. Misschien een idee om een tandem-datingsite op te zetten? 😉

 4. Jij bent toch al bezet, Henk?

  Ik wil hier niet openlijk gaan flirten en bovendien is het onbeleefd om een dame naar haar leeftijd te vragen, maar… ook ik heb nog plaats voor een bijrijdster. 🙂 Voorwaarde is wel dat ik voorop ga. Ik kan niet zo goed het stuur uit handen geven, namelijk. Op de fiets dan… in de auto gaat dat me prima af.

 5. Potdikke, wat een lekker apparaat! Ben benieuwd hoe dit er in een trekkinguitvoering uit gaat zien. Een Pioneer keer twee, stel ik me zo voor.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *