I love Brooks, dat is inmiddels wel bekend. 🙂

Brooks brengt diverse oude ontwerpen opnieuw tot leven, zoals de Colt – nu in een serie nieuwe trendy kleurtjes – en de mooie tassenlijn, geïnspireerd op oude patent-tekeningen. Retro-design en een hernieuwde focus op de originele en pure back-to-basic waarden van de fiets zijn de trend van nu. En daar doen de Engelse zadelmakers goede zaken door.

Puur is ook de nieuw leverbare kleur voor modellen als de B17 en Flyer, namelijk: kleurloos! Erg mooi, zo’n pure blanke huid. En nee, dat is niet racistisch bedoeld! Bruin, honing en zwart zitten nog altijd net zo lekker, maar meer keus is natuurlijk altijd leuk.

Het leer van de nieuwe blanke zadels is volgens de Brooks-vertegenwoordiger niet afkomstig van Engelse runderen, maar van oudere Scandinavische koeien. Het is dikker, dus duurzamer, maar ook een tikkie stugger.

De nieuwe canvas Barbican schoudertas hing er ook. Deze ‘vintage’ tas met magneetsluiting en multifunctionele schouderband voelde lekker robuust aan en ziet er buitengewoon stoer uit.

Misschien nog wel mooier waren twee tassen die schitterden door afwezigheid; de Barbican in glad leer en de Soho. De Barbican is horizontaal A4 van formaat en de Soho is van hetzelfde design, maar dan verticaal en kleiner. Deze sjiekere varianten staan nog niet op de Brooks-website, dus heb ik maar even een crappy fotootje van de brochure gemaakt met mijn telefoon, om jullie alvast een idee te geven. De prijzen zijn overigens niet mis: €390,- en €290,-.

Verder toonde Brooks een nieuw setje handvatten (rechts op de foto), waarvan het leer eenvoudig vervangbaar is indien versleten of wanneer je een nieuw kleurtje wil. De basis is van aluminium en als je de alu kapjes verwijdert, dan kan je het nieuwe leer er omheen wikkelen. De prijs is ‘slechts’ 65 Euro.

Doe mij ook maar zo’n mooi display-kistje voor in de winkel! Of m’n werkkamer…

En dan nu het mooiste van alles… Ik heb de poster! En die was gratis. 😉

3 thoughts on “Bike Motion 2010: Brooks

  1. ik zou bijna het ongemak tijdens het inrijden opnieuw willen beleven voor dat zadel… dat ziet er wel erg strak uit…

    die poster is ook niet mis trouwens :-p

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *