Het in ATB en Trekking gespecialiseerde merk Santos was natuurlijk ook in Utrecht aanwezig. De Sassenheimse bouwer van custom-made fietsen zet vol in op Rohloff fietsen met tandriem aandrijving. Ze passen het toe op trekkingfietsen, mountainbikes en zelfs op een racefiets. De zogeheten Gates Carbon Drive is mooi schoon, stil en erg duurzaam. En het ziet er bijzonder uit!

Bij Santos kan je jouw ideale 26″ of 28″ trekkingfiets samen laten stellen aan de hand van een ellenlange optielijst. Staal of aluminium, derailleur of Rohloff, Brooks, Magura, CSS velgen, Schwalbe banden, Son naafdynamo, noem maar op, de keuze is reuze. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit maar liefst 24 kleuren en in combinatie met speciale lakdesigns en verschillende lettertypen in diverse kleuren levert dat een enorme hoeveelheid kleurcombinaties op. Combineer het geheel dan ook nog eens met passend gekleurde zadels, handvatten en spatborden en jouw Santos zal er niet snel hetzelfde uitzien als die van een ander.

Santos had een aantal leuke klassieke kleurcombi’s tentoongesteld, want retro-design is in. Gecombineerd met de hypermoderne tandriem aandrijving krijg je een interessante mix van modern en klassiek.

Zie hieronder Santos’ nieuwe Race Lite; een racefiets met Rohloff, tandriem, optionele spatbordjes en een minimalistisch dragertje voor het lichte en snelle trekkingwerk. De achtervork is langer dan bij een normale racefiets, om niet met je hakken tegen de zijtassen te komen.

De Rohloff draaischakelaar wordt aan het uiteinde van het stuur bevestigd. Voor bevestiging in het midden van het stuur is een deelbare stuurbocht nodig, maar die is zwaarder en minder sterk, vandaar dat Santos voor de hieronder afgebeelde oplossing kiest.

7 thoughts on “Bike Motion 2010: Santos

 1. Mooi hoor, die grijs-bruin gekleurde fiets op de eerste foto! Is dat blauw op de tandriem ook nog in andere kleuren te krijgen?

 2. Carla, dat blauw slijt er al snel af en dan blijft er een gewone zwarte riem over. Dat blauwe laagje heeft voor het rijden geen functie, maar is er enkel om de tandriem goed los te krijgen uit de mal. Een soort anti-aanbaklaag, zeg maar.

 3. Uiteraard Santos bezocht, stonden inderdaad een aantal mooie fietsen.

  Ik vond dat racestuur met de Rohloff draaischakelaar toch een vreemd idee. Lijkt me toch niet altijd even practisch

 4. Ja, hij wenste me veel plezier. Ik kon hem alleen niet overhalen om mijn fiets wat hoger op de montagelijst te plaatsen :-p

 5. Ben zelf een senior toerfietser en fiets nog graag grote tochten.
  Zoek info voor fiets-kampeer-tocht naar Sint Petersburg
  M vr gr F Zw

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *