Dames, stel je ideale zomershirt samen!

Allereerst iedereen bedankt voor de nuttige info over fietskleding voor vakantiefietsers die jullie mij via deze site en andere wegen hebben gegeven! Daar heb ik veel aan! We gaan nu verder met het bepalen van de samenstelling van een zomershirt voor dames. Lees verder en klik de items aan die je graag aan je shirt wil hebben.

Ik ben uitgegaan van een getailleerd shirt van een luchtige en soepele stof met iets verlengd rugpand en heb in een aantal illustraties duidelijk gemaakt welke items je kan kiezen. Sorry heren, achter de vragen staat een D tussen haakjes, wat betekent dat jullie nog even nergens op mogen klikken. Maar geen zorgen, jullie komen later aan de beurt!

Ok dames, wat willen jullie? Een klassiek polokraagje om het shirt niet teveel een ‘wielrennerig’ uiterlijk te geven? Of wordt dat misschien te tuttig en gaan jullie liever voor een klein opstaand boordje?

En de mouwen? Zijn jullie die halfwitte wielrenners-bovenarmen ook zo zat? Veel vrouwen vinden een hemdje weer te bloot, dus leek het me nuttig om een heel kort schoudermouwtje als optie te bieden.

Polokraag of ronde kraag? (D)

View Results

Loading ... Loading ...

Gewone korte mouwen of extra korte mouwen? (D)

View Results

Loading ... Loading ...

 

Ieder wielrenshirt heeft zakken achterop, meestal drie stuks. Ik heb er echter voor gekozen om slechts twee stuks als optie te bieden, omdat spullen in het middelste zakje vaak vervelend op je rug drukken en opzij blijven zakken. Wil je helemaal geen zakken op de rug, omdat je die toch niet gebruikt? Prima, geef het maar aan.

Wel of geen zakjes op de rug? (D)

View Results

Loading ... Loading ...

 

Zakjes aan de voorkant dan? Deze kunnen handig zijn voor klein spul. Als je bijvoorbeeld je fiets bij de supermarkt parkeert, dan kan je daar even snel je fietssleutel en geld in doen. Dit geeft een veiliger gevoel dan wanneer je ze in de achterzakken moet doen (zakkenrollers). Mogelijk een handige optie, mits ze tijdens het fietsen niet in de weg zitten, maar dat geldt natuurlijk voor alle soorten zakken.

Wel of geen zakjes aan de voorkant? (D)

View Results

Loading ... Loading ...

 

Er zijn ook vakantiefietsers die ter afwisseling graag een wandeltocht met een dagrugzak maken. Doen jullie dit? En lijkt het jullie dan nuttig om een slijtvaste stof onder de draagbanden te hebben?

Slijtvaste stof op de schouders voor het kunnen dragen van een rugzak? (D)

View Results

Loading ... Loading ...

 

Mochten jullie zelf nog dingen bedenken waar ik nog geen rekening mee gehouden heb, laat het dan weten in de reactieruimte hieronder. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

13 Replies to “Dames, stel je ideale zomershirt samen!”

 1. Monique says:

  De reden dat ik graag halve mouwen wil is omdat ik wat ouder word en dat ik dan daarmee mijn wat slappere en zwabberende bovenarmen kan verhullen 😉
  Mijn vriendinnen hebben hetzelfde. Wij zoeken altijd de langst mogelijke mouwen.

 2. Michiel says:

  Er schiet me nog iets te binnen. Willen jullie een korte rits? Of zou een rits over de hele lengte fijn zijn?

 3. Monique says:

  opstaand kraagje en korte rits. Doe hem toch niet helemaal open 😉

 4. Michiel says:

  Ok, dankje!

  Ik verwacht niet dat veel dames de rits tijdens het fietsen heel ver open doen, maar het trekt wel makkelijk uit in je lage kruiptentje. Ik zie vrij veel shirts met zo’n lange rits, dus er zal wel vraag naar zijn?

 5. Pieta says:

  Dit alles is ook voor mij HET probleem. Leuke (makkelijk wasbare en snel drogende) shirts, maakt niet uit wat voor merk of prijs, hebben te lange mouw (streep op je arm) of zijn te bloot (ook ik heb te oude armen) en zijn mij te klein (men verwacht blijkbaar niet dat iemand met een maatje meer ook actief fietst) Ik ga helemaal voor de polo met lange rits en misschien ook het zakje voor (dat ‘breekt’ en daardoor lijk je wat slanker) met een zo kort mogelijk mouwtje.

 6. Michiel says:

  Pieta, grotere maten ga ik absoluut rekening mee houden!

  Vandaag kwam er een flink gezette oudere vrouw bij onze winkel langs. Strak in het fietspak op een snelle fiets. Echt flatteus zag het er helaas niet uit, maar hulde voor deze vrouw dat ze desondanks zo sportief bezig was! Ik dacht er direct aan dat zij wel een beter afkledend shirt en vest verdiende. Het zou heel mooi zijn als een nette outfit voor veel vrouwen de drempel om op de sportfiets te stappen verlaagt.

 7. Marjolein says:

  Als je rekening houdt met grotere maten, wat heel fijn zou zijn

 8. Marjolein says:

  Dat ging dus niet helemaal goed… Wat ik wilde toevoegen is om ook eens te denken aan een v-hals ipv een rits. Dat kleed vaak ook al slanker af. Een rits gaat bij altijd bobbelen en ik doe hem toch niet open.

 9. Pieta says:

  Als er een rits in zit kan je kiezen of je het als een v-hals gebruikt of dicht doet.(dit i.v.m. b.v. verbranden)

 10. Pieta says:

  Hallo Michiel,
  We vertrekken binnenkort om aan onze jaarlijkse fietsvakantie te beginnen. Ik hoopte op een leuk en goed ontworpen fietsshirt… Gaat het niet lukken of ben ik te ongeduldig?

 11. Hedwig says:

  Wat mij betreft:voorkant een rits;geen v-hals.
  Korte mouwtjes tot op de schouder.
  Iets langer model tot over de heupen.
  Zakken achter.En niet onbelangrijk voor de zomer:frisse kleurtjes met een “kriebeltje” erin en ook grote maten,zodat de wat oudere dames zoals ik die niet zo heel strak zijn de bubbels mooi kunnen verbergen

 12. Michiel says:

  @ Pieta: je moet nog even geduld hebben. Er gaat nog wel even wat tijd zitten in het ontwerpen, stoffen uitzoeken, samples laten maken en serieproductie opstarten. En daarnaast moet er ook nog gewoon gewerkt worden. Hopelijk kan je volgend jaar in een Saint Christopher shirt op vakantie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *