De hydraulische velgremmen van Magura hebben onder veel vakantiefietsers inmiddels een iconische status bereikt. Vele jaren bleven deze robuuste ‘ho-houwers’ -gelukkig- nagenoeg onveranderd, maar voor het modeljaar 2011 moet de HS33 er toch echt aan geloven.

De remhevels, de remzuigers en de montageplaat zijn nieuw vormgegeven, maar gelukkig is het principe van een gesloten systeem zonder expansie onveranderd gebleven. Volgens Magura zijn de nieuwe remmen lichter, makkelijker te monteren en te ontluchten en de betrouwbaarheid en functionaliteit doen volgens de fabrikant niet onder voor het huidige model. De remhendels zijn in twee lengtes verkrijgbaar voor twee- of viervingerig gebruik.


De goedkopere, minder robuuste HS11, die in principe enkel voor eerste montage door fietsfabrikanten werd gebruikt, is ook vernieuwd en komt in meerdere kleuren.

De bescheiden vernieuwde remcilinders zijn nu al te vinden op sommige fietsen, maar voor de compleet vernieuwde remmenset is het nog even geduld hebben tot september 2010. Dan begint namelijk het modeljaar 2011 en vanaf dan prijkt ook het vernieuwde Magura-logo op de producten.

Via Bike & Trekking.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *