Wie had er vroeger geen vakantieliefdes? Meestal werden dit penvriendschappen, met nog echte handgeschreven brieven, die verwaterden zodra het nieuwe schooljaar een paar weken onderweg was. En kampverkering tijdens het zomerkamp van Scouting was vroeger ook een ding. Knus naast elkaar bij het kampvuur handjes vasthouden enzo. Nu, in dit digitale tijdperk, zijn penvrienden veranderd in Facebookvrienden en bloggers zitten eenzaam op hun zolderkamer bij het schijnsel van de monitor. Van face-to-face kletsen komt niks terecht, laat staan fysiek handjes vasthouden. Tot afgelopen weekend, toen ik mijn blogvriendinnetje op de Bike Motion fietsbeurs voor het eerst in het eggie ontmoette.

Mijn blogvriendinnetje heet Belle. Jullie zullen haar vast wel een paar keer in de reactieruimte onder de artikelen tegen gekomen zijn. Belle heeft de blog Kampeerwijzer.com. We werden digitale vriendjes. Niet in de vorm van verkering, maar omdat we gedeelde interesses hebben op het gebied van fietsen, kamperen en online stukjes tikken. De manieren waarop wij onze hobby’s uitoefenen vertonen vanzelfsprekend overeenkomsten, maar de verschillen zijn groter en dat zorgde al snel voor interessante en lange email-correspondenties.

Belle is verzot op high-tech kampeerspulletjes, slaapt in een tent, rijdt op een geëlektrificeerde driewielige ligfiets en doet sinds kort aan een luxe vorm van bikepacken. Ik houd me het liefst bezig met high-end fietsen met Rohloff en Pinion, kampeer wild in een hangmat en bikepack zo primitief mogelijk, tot het ‘bushcrafterige’ aan toe. Moderne kampeerartikelen hebben natuurlijk ook mijn interesse, maar ik heb geen tijd om daar ook nog testverslagen over te schrijven. Belle gelukkig wel en dat doet ze goed en op een leuke manier. Onze belangrijkste overeenkomsten: we testen en schrijven voor ons eigen plezier en doen ons best om geen ANWB-stellen te worden.

Team Kampeerwijzer bestaat niet alleen uit Belle. Haar partner Dave hoort er ook bij! Belle schrijft en Dave fungeert meestal als fotomodel. Ze hebben in de afgelopen jaren diverse reizen gemaakt met rugzak, zeekajak, trekkingfiets, ligfiets, velomobiel, buscamper en zeilboot. De kennis die ze daarbij vergaren leggen ze vast op hun blog, waarnaar ik vanaf nu af en toe zal verwijzen als dit een goede aanvulling op mijn eigen inhoud vormt.

1 thought on “Ik heb een blogvriendinnetje

  1. Belle is volgens mij bij veel vakantiefietsers bekend en woont net als ik (nog steeds) in Almere.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *