kampeer in mijn tuin

Campinmygarden.com is een nieuw initiatief om je eigen tuin beschikbaar te stellen als een micro-camping en zo mee te werken aan betaalbare, maar vooral leuke alternatieven op het traditionele kamperen. Als je op zoek bent naar een stukje gras voor je tent dan bieden de adverteerders op deze site uitkomst. Gezellig!

Tijdens mijn fietsvakanties ben ik gewend om tegen etenstijd in de remmen te knijpen en bij de eerste de beste boer aan te bellen en te vragen of ik op z’n land mag staan en wat water mag gebruiken. Dit werkt eigenlijk altijd perfect. Zo heb ik op de mooiste plekjes gekampeerd. Ergens op een groot weiland met een wijds uitzicht op de Alpen, zonder drukke campinggasten om me heen en altijd wel een leuk praatje met de grondeigenaar en z’n familie. Of in de hooiberg. Vaak mochten we ook nog aanschuiven voor het avondeten en kregen we ‘s ochtends verse melk en eieren geserveerd!

Ook heb ik diverse keren bij particulieren in de achtertuin gestaan. Bij een oud vrouwtje onder de pruimenboom, bij een vriendelijk echtpaar in hun sprookjesachtige bloementuin en zelfs aan de oever van een privé-meer op het landgoed van een kapitale villa in Duitsland. Inclusief gebruik van de gastenbadkamer, een stevige borrel ‘s avonds met de heer des huizes en een uitgebreid ontbijt aan de tuintafel! En zelfs een stevig lunchpakket voor onderweg!

Voor wie niet zo brutaal is om lukraak ergens aan te bellen biedt Campinmygarden.com een laagdrempelig alternatief. Helaas zijn er op dit moment nog maar drie adressen in Nederland te vinden, maar wij kennen gelukkig De Vrienden op de Fiets. Mocht je voor doortrekkende fietsers en wandelaars nog ruimte in je tuin hebben of misschien zelfs een lege kamer met een fijn bed, meld je dan aan!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *