Ortlieb toonde op Bike Motion in de Utrechtse Jaarbeurs de nieuwe High Visibility fietstassen. Lekker opvallende, knalgele tassen van Cordura met ingeweven reflectie.

De High Visibility tassen zijn afgeleid van de Roller Plus serie, maar de waterdichte Cordura stof is nu doorweven met een reflecterende draad. Als er nu met een lamp op geschenen wordt, licht niet alleen het reflecterende vlak op, maar de hele tas.

Zie hieronder het verschil tussen een normale Back Roller Classic en de High Visibility Back Roller. Dat is dus lekker veilig!

De foto hieronder is gemaakt in de helder verlichte Jaarbeurs. Ik heb hier de flitser gebruikt en je kan zien dat het zelfs verschil maakt in een met felle spotlights verlichte zaal.

De High Visibility Line bestaat uit:

 • Back Roller achtertassen – geel (€209,95)
 • Front Roller voortassen – geel (€189,95)
 • Ultimate6 M stuurtas – geel (€119,95)
 • Office-Bag kantoortas – zwart (€189,95)

Een complete reisset komt dus op €519,85. Veiligheid op straat mag blijkbaar wat kosten!

9 thoughts on “Ortlieb 2014: reflecterende High Visibility tassenset

 1. Handig voor het immer mistige IJsland, zeker;)? Ik zou het leuk vinden als ze de stof gebruiken voor de “gewone” kleuren. Deze neon-kleur heeft het in feite al niet meer nodig.

 2. Beetje onzin. Het grootste gevaar is van achter opkomend verkeer en dan is juist weer de achterkant zwart?? Dat ene reflecterende driehoekje helpt natuurlijk niks overdag.

 3. Nog maar even een inhoudelijke reactie 🙂
  Ik vind ze mooi!
  Zeker met ingeweven reflectie koord in de stof zie ik een grote meerwaarde. En zeker aan de achterkant want dat drie hoekje is wel klein en zo is de hele achterkant matig refelecterend. Hoe meer hoe beter, denk ik. Het is ook niet voor niets dat motorrijders steeds meer Tsjernobyl(of is het nou Fukushima) fluor geel dragen. En ik kan uit ervaring spreken hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn omdat ik ook voor mijn sokken ben gereden omdat ik niet gezien werd ondanks mijn extra led strips op mijn scooter. Dus ik denk dit is passieve veiligheid wat heel erg bijdraagt aan gezien worden(met ook verlichting!).

  Maar ik wil ze dan wel in het Oranje want dat past beter bij mijn fiets 🙂

 4. Ik hoop dat fabrikanten die techniek met die ingeweven reflecterende draad ook gaan gebruiken in andere toepassingen. In winterjassen bijvoorbeeld. Een oplichtende jas zie je veel beter dan oplichtende fietstassen, want die hangen nogal laag. In gewoon licht valt die draad niet op in de zwarte stof, dat is heel mooi gedaan. Voor kinderen en vooral pubers alvast geen reden om ze niet te dragen. Een fluovestje krijg je ze toch niet aan… En dan kunnen mensen die ‘s avonds hun hond uitlaten ook gelijk zo’n jas aandoen 🙂

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *