Voor een beetje serieuze fietsvakantie zijn 100% waterdichte fietstassen eigenlijk een must. Het is sterk aan te raden om hier een paar tientjes meer in te investeren dan jezelf behelpen met losse regenhoesjes. Ortlieb is al sinds jaar en dag meester op dit gebied, maar Vaude biedt inmiddels ook een goed alternatief. En nu is daar de Qyoto serie van Agu. Deze naam is ongetwijfeld een verwijzing naar het Verdrag van Kyoto. Heeft iets met water te maken enzo…

Laat ik beginnen met te zeggen dat de Qyoto-serie er in het echt erg goed uitziet. Qua stijl is deze tassenset iets sjieker om te zien dan de overbekende tassen van Ortlieb en Vaude.

De Agu tassen zijn gemaakt van een waterdichte stof met waterdicht gesealde naden. De klep is snel en eenvoudig af te sluiten met elastische banden en haken aan de zijkant van de tas. Door de waterdichte rits in de klep te openen is de tas met 3 liter te vergroten. Met de bijgeleverde schouderbanden zijn de Qyoto’s ook als schoudertas te gebruiken. Het Klickfix ophangsysteem heeft bewezen robuust en stabiel te zijn.

Agu mag dan wel een groot en mainstream merk zijn, verwacht echter geen extra lage prijzen. Tassen van een dergelijke kwaliteit hebben gewoon hun prijs. Met €89,95 voor de 835 KF voortassen, €99,95 voor de 850 KF achtertassen en €74,95 voor de 820 KF stuurtas liggen de prijzen op hetzelfde niveau als Ortlieb en Vaude.

Wie heeft deze tassen reeds aangeschaft en hoe bevallen ze tot nu toe? Deel je ervaringen in de reacties hieronder.

 

 

1 thought on “Qyoto: Agu’s nieuwe waterdichte tassenset

  1. Mooie tassen hoor! Deze zouden niet misstaan op mijn Koga, maar voorlopig ben ik nog erg tevreden met mijn Ortliebs.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *