Hallo allemaal. Ik ben er weer. En er komt weer meer!

Na ruim een jaar van stilte heb ik besloten deze website weer te reanimeren. Met fietsen buiten spelen is gewoon te leuk. En gezond natuurlijk, zowel fysiek als geestelijk.
Dus… Ik heb wat met prioriteiten geschoven, mijn Gore-Tex fietsjack weer uit de kast getrokken en de admin-pagina van deze website op de computer geopend.

Ik kruip weer onder mijn steen vandaan!

Make-over

Om weer een beetje in de stemming te komen, heb ik eerst de website maar eens van een nieuw uiterlijk voorzien. Dat kon hij na al die jaren wel gebruiken. Stylistisch én technisch is ‘ie nu weer helemaal up-to-date. De site is nu ‘responsive’, wat betekent dat de site zich aanpast aan de verschillende beeldschermen van je PC, tablet en smartphone. Probeer het maar eens uit en als er iets niet blijkt te werken, dan hoor ik dat graag!

Er zijn nog genoeg technische dingetjes waar ik aan zit te pielen en er zullen nog wel een paar functionaliteiten toegevoegd gaan worden, maar de nieuwe basis staat!

Zo, ik heb er weer zin in. Welke testfiets zal ik nu eens gaan regelen? Hebben jullie verzoekjes?

 

32 thoughts on “SintChristophorus.nl gaat dóór!

 1. Welkom terug Michiel.
  Misschien kun je eerst iets over jezelf melden. Ben je (weer) aktief in de fietsbranche, of alleen aktief als schrijver ? Is deze site nog steeds hobby-matig en ben je nog steeds bezig met het ontwerpen van mooie dingen ?
  Ik kijk uit naar jouw reviews

 2. Dankje.

  Ik bemoei me inderdaad weer een beetje met de fietsbranche, maar niet als verkoper in een winkel. Ik doe nu vooral dingen met websites, grafische vormgeving en teksten enzo.

  Daarnaast ben ik 6 maanden geleden vader geworden van een mooi zoontje. Het is voor mijn vrouw nogal een zware zwangerschap geweest, dus het afgelopen jaar heb ik mijn handen vol gehad aan de thuissituatie.

  Deze site zal nog steeds vooral een hobby blijven en ik heb er nu weer meer ruimte voor.

 3. He Michiel, goed dat je er weer bent!
  Qua verzoekjes: ik ben erg benieuwd naar de Idworx oPinion BLT.
  Groet, Fritz

 4. Hoi Michiel, goed om te zien dat dit forum weer actief is. Ik denk dat velen met mij je reviews en de reacties gemist hebben.
  Misschien heb ik er overheen gekeken, maar een plek waar de recente reacties staan heb ik dacht ik niet gezien.

  Welkom terug en gefeliciteerd met je zoon. Al een fietsje op het oog voor hem?

  Thijs

 5. Dank, Thijs!

  Ik moet nog een paar dingetjes finetunen en installeren en de recente reacties komen er ook weer bij.

  Een fiets voor mijn zoon? Tsjee… Nu moet ik me ook nog in kinderfietsen verdiepen… Is er ergens een kinderfietsblog waar een beetje kritisch getest wordt?

 6. Hebben jullie verzoekjes? Ik ken die tekst in relatie tot een hobby. Daarom heb ik http://www.DaCostaRadio.nl nieuw leven ingeblazen. Niets is leuker dan je passie uit te oefenen. Ga je ook weer bij Bongers werken? Ik heb nog een goed gespaakt reis-bestendig-achterwiel nodig 🙂
  Veel succes en plezier, ik kijk al weer uit naar je ervaringen op je website. Dank daarvoor.

 7. Hoi Michiel, fijn dat de site weer actief is, veel succes!
  Verzoekjes? Eigenlijk wel: welke fiets met riemaandrijving en 8 of 11 versnellingen is een goede woon-werkfiets voor 20 km enkele reis? Of kan ik hiervoor beter een Signature of Idworx nemen?

 8. Wat leuk dat je de draad weer opneemt Michiel.
  Qua verzoekjes… ik zou wel eens willen weten wat de Santos Travelmaster 3+ nu écht waard is. Wisselen van wielmaat bijvoorbeeld, is dat een plus of een overbodige feature ?
  Groetjes,

 9. Michiel,

  Van harte proficiat met je zoon en je nieuwe ontworpen website , ik ben er van overtuigd dat je met deze actie een heleboel mensen blij hebt gemaakt.

  Als je in het de toekomst nog eens een Idworx met een alber neodrive onder het fietszadel krijgt zou ik erg benieuwd zijn naar deze motor onder extreme inspanning (berg op) met eventueel bepakking.

 10. De recente reacties staan nu in het menu rechts van de artikelen. Om de voorpagina opgeruimd te houden (vooral fijn op mobiele telefoons) heb ik ze daar niet geplaatst.

 11. Hallo Michiel,
  Oude liefde roest niet,hé 😉
  Proficiat met jouw zoon en deze frisse site.
  De vorige interacties leidde me tot een reisfiets op basis van S4.29.
  Zo,het hervatte van de boeiende interacties op fietstechniek is mijn verzoekje.
  Grtz,Patrick

 12. Michiel,

  Het is een Idworx Opinion Travel mixed maat 56 , een heerlijke fiets.
  De Opinion is een genot om mee te rijden vooral het schakelen met de kleine tussenstapjes werkt voor mijn perfect, daarom heb ik voor deze aandrijving gekozen. Maar ik zou de Rohloff naaf te kort doen ook hier heb ik heerlijk wat mooie kilometers mee gefietst.

 13. Michiel, fijn dat je weer terug bent! Proficiat met de geboorte van je zoon, ik hoop dat het inmiddels ook weer oké gaat met je vrouw.
  Wat betreft testfietsen, de Fietsersbond heeft op 1.11.2016 vakantie E-bikes (in de bergen getest). O.a. Santos (met GoSwiss), Idworx (met Neodrive motor), Bulls (met Brose middenmotor en Hercules (ook met middenmotor). De fietsen hadden toch hier en daar wat haken en ogen. Ik heb destijds daarop gereageerd m.n. bij de Idworx vond ik de kritiek niet helemaal terecht, omdat de redactie de gebruiksaanwijzing niet goed had gelezen of had opgevolgd. Michiel, als je mijn reactie wilt lezen dan moet je mij maar even mailen. Wat Otto al eerder schreef, ben ik erg benieuwd naar jouw bevindingen van b.v. de Idworx met Neodrive motor onder zware omstandigheden (b.v. Ardennen of Limburgse heuvels).

 14. Ik ga zeer zeker ook een paar E-bikes (laten) testen. Ik heb het verslag van de fietsersbond net even gelezen en het fimpje bekeken. Daarnaast heb ik met meerdere ‘kenners’ en ervaringsdeskundigen al diverse discussies gehad over de verschillende E-concepten en voor nu moet ik toegeven dat Testkees wel een punt heeft.

  Ik ga ook nog in gesprek met een paar fabrikanten en nadat ik zelf het één en ander uitgebreid heb gereden, kan ik een duidelijker beeld schetsen van wat je wel en niet van ieder E-concept mag verwachten. Ik kan al wel zeggen dat geen enkel concept perfect is.

 15. Michiel, is het zinvol dat ik mijn bevindingen aan jouw doormail? Bij eventueel testen van de Idworx met Neodrive motor kan je dit als een soort geheugensteuntje ter overweging meenemen. Ik kan de reviews over dit onderwerp bij de Fietsersbond trouwens nergens meer vinden, vreemd.

 16. Hoi Michiel,

  Wat leuk dat je deze website weer oppakt, en natuurlijk proficiat met de geboorte van jullie zoon!
  Website van BB ziet er ook erg fraai uit, soms zelf overzichtelijker dan van de fabrikanten zelf 🙂

  Test onderwerpje: de zin en onzin van steeds bredere banden. Bijvoorbeeld de TM 3+ met 27.5 wielen ziet er als bikepackingfiets op de BB website wel erg gaaf uit, maar voegt die extra breedte nou echt zoveel toe ten opzichte van de 29 – 50mm banden?

  Groeten Erwin.

 17. Dank, Erwin!

  Ik zie voor het komende jaar twee belangrijke thema’s om mee aan de slag te gaan:

  1) Elektrische trekkingfietsen met middenmotor of achterwielmotoren. Wat mag je van ieder concept verwachten?
  2) De zin en onzin ontdekken van 27,5 Plus wielen t.o.v. de toch al zo fijne 28x50mm exemplaren.

  Ik heb al een fatbike gereden. Voor de meeste trekkingfietsers absoluut overkill. Maar wel fun. 🙂
  Ook komt er binnenkort een testverslag van een titanium Pilot met 27,5 Plus banden. Iets breder inzetbaar, maar toch vooral geschikt voor erg ruige omstandigheden.
  Santos en Idworx met vette banden ga ik zeer zeker ook nog testen. Nu maar hopen dat er meer fabrikanten fietsen beschikbaar willen stellen voor de nodige diversiteit op deze site.

 18. Frits,

  Kun je mij je bevindinge van de idworx met neo drive ook mailen? Ik ben ook geinteresseerd in deze fiets. Bij voorbaat dank

  Jan

 19. Michiel, ik kan nu 5 reacties zien. In de oude formule kon ik scrollen naar oudere reacties. Als deze site straks weer volop draait, kan ik ‘s avonds bijvoorbeeld niet meer zien welke reacties er pakweg 12 uur geleden waren. Met name als dat dan reacties zijn over andere onderwerpen ga ik die dus missen. Heb je dit met een bepaalde reden gedaan, of is dat iets waar je nog mee bezig bent?

 20. De plugin die ik voorheen gebruikte werkt helaas niet goed met de nieuwe versie van WordPress. Ik ga zoeken naar een betere plugin waarmee je ver terug kunt scrollen. Kan even duren, maar komt vast goed.

 21. Ha Michiel, permitteer me een opmerking over de nieuwe layout.
  Ik mis op de homepagina de recente reacties. Die krijg ik op de desktopversie slechts te zien nadat ik een artikel heb aangeklikt. Het zou mooi zijn als de laatste reacties op de startpagina zouden staan.
  Daarnaast mis een datum/tijdstip bij de laatste reacties.
  Vr Groet, Chantal

 22. Hallo Michiel, allereerst van harte gefeliciteerd met je zoon, dat blijft je mooiste bezit!
  Maar wat ben ik blij dat je de draad weer hebt opgepakt en de site weer nieuw leven hebt ingeblazen. Stiekem had ik hier toch nog wel een beetje op gehoopt.
  De informatieve waarde ervan is enorm en voor veel mensen een bron van inspiratie. Ik hoop tevens dat de diverse fabrikanten er ook de meerwaarde van weten in te zien zodat zowel de site als jouw tijd beloont zullen worden zonder dat jouw onafhankelijkheid in het geding komt. Hoewel jouw persoonlijke voorkeur natuurlijk altijd wel valt op te merken tussen de regeltjes door.
  Ik zou ook blij zijn met meer merken hier, al blijft er natuurlijk maar één de beste…
  Superleuk dat je de handschoen weer oppakt!
  Wellicht nog een idee om een soort van ” Donateur Sintchristophorus ” in het leven te roepen bij je lezers en zo op vrijwillige basis toch een bijdrage te kunnen leveren aan het voortbestaan van de site en jouw kosten.
  Ik ga mij hier weer vermaken en dank je op voorhand voor je bijdrages.

 23. lekker belangrijk, maar toch: er staat categoriën bovenaan de site. Dat moet natuurlijk categorieën zijn…

 24. Al zoekende naar pinion ervaringen, toch – tegen beter weten in – sintchristophorus.nl weer eens proberen. … volgens mij zag de site er de laatste keer anders uit, …toch eens kijken of er nieuwe berichten zijn en zowaar: nieuw leven in de brouwerij! Heel gaaf dat je weer met deze site aan de slag bent. Je enthousiasme en artikelen werden gemist. Fijn dat ze beide weer terug zijn.

 25. Michiel, een beetje late reactie (want ik zie vandaag pas dat de site weer is herleefd), maar niet minder welgemeend.
  Net zo jammer als ik het vond dat je was gestopt met al die inspirerende en informatieve artikelen, ben ik nu erg blij dat je de draad weer hebt opgepakt!
  Ik verheug me al weer op al het leesplezier.
  Bij voorbaat dank daarvoor!

 26. Hoi Michiel,
  Ik had je ook al even niet gesproken. Van harte met de geboorte van je zoon. Geweldig niews. Als je nog eens zin hebt in een bakkie, kom je dan even langs?
  Ik ben erg benieuwd wat je allemaal in de pen hebt voor 2018.
  Groetjes van Dick
  Zadelmaker uit Apeldoorn

 27. hoi Michiel,
  voor een fietsliefhebber is het heerlijk om door jouw site heen te struinen. Goede testen/reviews maar ook de vragen en de reacties van iedereen zorgen voor goede informatie om de altijd verdraaid moeilijke keuzes omtrent welke fiets ga ik nemen en zo te kunnen maken 🙂
  Zou jij eens iets over het merk tout terrain kunnen noemen, ik kan hier niet veel van vinden, maar is voor mij wel een van de merken die mij aantrekt, vooral de manier waarop je je aandrijfriem kan spannen. Ben benieuwd of er ervaringen met dit merk zijn die de pinion met aandrijfriem hebben.
  groet Marco

 28. Hallo allemaal,

  SintChristophorus.nl gaat een stap verder. Ik ben bezig met het uitwerken van plannen voor een fysieke winkel!

  Onder de naam “Saint Christopher” wil ik een winkel beginnen die zich specialiseert in trekking- en bikepacking-fietsen, met bijbehorende accessoires en kampeerartikelen. Saint Christopher zal dealer worden van de fietsmerken Santos, Idworx, Pilot en 11Ants.

  Meer informatie: http://www.sintchristophorus.nl/sint-christophorus-wil-fietsenwinkel-starten/

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *