SintChristophorus.nl gaat sluiten

30 januari 2017 | Gepost door Michiel in Algemeen | 40 reacties »

IJsland-14

De meeste lezers hadden het al vernomen, maar nu is de kogel toch echt door de kerk, de spijker door de anti-leklaag, de ketting gebroken en de fietsbroek versleten: SintChristophorus.nl stopt.

Ik heb een paar jaar met veel plezier getest en geschreven, maar door veranderingen in mijn privéleven en ander werk verschoven mijn prioriteiten en interesses. Als gevolg daarvan werd deze website het ondergeschoven kindje…

Wat begon als liefhebberij en een leuke manier om mijn fietshobby te kunnen bedrijven, groeide al snel uit tot een gewaardeerd medium waar ik heel veel vrije tijd in investeerde. Maar ja, het was dan ook een hobby en dat mag tijd kosten.

Om SintChristophorus.nl door te ontwikkelen tot het trekkingfietsplatform dat ik gedurende het proces voor ogen kreeg, was er eigenlijk fulltime aandacht nodig. En daar ontbreekt het aan. Ondanks dat leveranciers en fabrikanten mij heel graag hun artikelen lieten testen en ik zeer trots kon zijn op het bezoekersaantal, is het mij niet gelukt er een verdienmodel aan te hangen dat mij in staat zou stellen om de website met grote regelmaat van goede artikelen te voorzien. Daarnaast wilde ik niet dat eventuele sponsoren op enige wijze, bewust of onbewust, invloed op de inhoud van de artikelen zouden krijgen. En zo veranderde SintChristophorus.nl langzaam van een hobby in een last…

Daarom maak ik nu, met pijn in mijn hart, de beslissing om geen tijd en geld meer in deze website te steken. Wanneer de hostingtermijn over een paar maanden verstreken is, zal SintChristophorus.nl van het internet verdwijnen.

Ik dank alle leveranciers voor het genot om met hun artikelen te mogen spelen en alle lezers voor jullie enthousiasme en het plezier dat ik in de discussies op deze website met jullie heb beleefd.

Vriendelijke fietsgroet,

Michiel van den Brink

40 Reacties op “SintChristophorus.nl gaat sluiten”

 1. Sjon Wagenaar zegt:

  Buitengewoon spijtig Michiel. Maar ik begrijp je afweging.
  Natuurlijk blijf je fietsen, toch? Daar gaat het uiteindelijk immers om.
  Een kleine 4 jaar geleden verkocht je aan mij een uitstekende oerdegelijke oranje reisfiets. Mijn lief heeft er inmiddels ook zo een.
  Hartelijke groet, Sjon Wagenaar.

 2. Inderdaad heel jammer. Helaas komt er van fietsen de laatste tijd ook niet zoveel…

  Tsjonge, wat vliegt de tijd! Is het alweer bijna vier jaar geleden dat je met je oranje monster van Apeldoorn naar het Hoge Noorden fietste?
  Ik was laatst even bij Bongers en hoorde dat je vriendin haar Koga ingeruild had op zo’n lekkere Idworx. Geniet ervan samen!

 3. Bedankt Michiel voor de uren leesgenot en de massa informatie in de voorbije jaren. Veel sites met echt objectieve en merk-onafhankelijke informatie zijn er niet en jouw site stak er dan nog met kop en schouders bovenuit.
  ‘k Zal het missen!
  Franky

 4. Erg jammer dat je er mee stopt Michiel.
  Vond en vind het een prachtige informatieve website.
  Via deze website in de winkel bij Bongers terecht gekomen
  en daar na uitgebreid advies van jou een Santos Travel Lite gekocht.
  Veel succes met je nieuwe activiteiten.
  Jens

 5. Jammer jammer jammer. Bedankt voor het leesplezier dat je me hebt geboden. Sukses verder.

 6. Maarten zegt:

  Bummer :-(

 7. Begin hier precies een patroon te zien: kwaliteitsvolle websites geven er na verloop van tijd de brui aan net omdat ze kwaliteit willen blijven leveren en hier door omstandigheden niet meer toe komen. Ook redactionele onafhankelijkheid is blijkbaar een pijnpunt. In ieder geval bedankt voor alle info die ik hier gevonden heb; was steeds een plezier om te lezen!

 8. Tsja, zo gaat dat al jaren in alle takken van sport. Heel jammer, want er is overduidelijk behoefte aan, maar het mag helaas niets kosten. Daarbij is Nederland gewoon te klein om een medium (deels) commercieel rendabel te maken.

 9. Jos Aerts zegt:

  Bedankt voor alle info. Heb vele malen met goed resultaat je site bezocht. Succes in je toekomst. Fietsgroeten Jos

 10. Gert Kamphuis zegt:

  Heel spijtig…je verzorgde voor ons lezers een goede onafhankelijke informatie voorziening tav van Trekking Fietsen en alle bijbehorende techniek. Veel geluk met je toekomstige plannen.

 11. Sander van der Grind zegt:

  Beste Michiel,

  Als anonieme lezer heb ik genoten van je artikelen. Ik vind het jammer, maar begrijpelijk dat je ermee stopt. Zou je het een bezwaar vinden als een kopie van de website elders ter inzage wordt aangeboden? Ik zou het namelijk erg zonde vinden als de informatie straks verloren gaat.

  mvrgr Sander van der Grind

 12. Ik maak voor mezelf een backup, maar zal de inhoud niet elders laten plaatsen. Misschien verkoop ik het als een geschikte partij ermee verder wil.

 13. Heel jammer dat deze waardevolle informatie verloren gaat. Maar begrijpelijk. Ik kan me ook wel voorstellen dat je het misschien wel zat bent om door sommigen in een bepaalde hoek gezet te worden (commerciële betrokkenheid bij merken, etc., terwijl daar in mijn ogen niks mis mee is en je bedoelingen juist heel goed zijn).
  Ik hoop je expertise op andere wijze weer eens tegen te komen.

 14. Johan Koning zegt:

  Beste Michiel, bedankt voor alle info die je gegeven hebt. Ik wens je alle succes toe voor de toekomst.

 15. @Edwin: ik maakte me nooit echt druk om wat anderen van mij en mijn artikelen vonden. Ik schreef oprecht. Mensen drukken mensen nu eenmaal graag in hoeken en SintChristophorus.nl is mijn hoek. Gelukkig bevonden meer mensen zich graag in mijn hoek.

 16. Jammer, met veel plezier en interesse heb ik vaak deelgenomen aan de techniek topics. Heerlijke discussies, die met respect voor elkaar werden gevoerd.
  Inderdaad zou het zeer spijtig zijn dat sommige info verloren gaat. Ik denk hierbij aan….de warrige wereld van framematen…..een vlinderstuur maakt nog geen trekkingfiets……de tandriemaandrijving zet door……idworx allrohler met schijfremmen.

  Ik zal de commentaren missen van de alijd vriendelijke Frits.
  Ik kon het erg waarderen dat Gerrit Gaastra of Robert Rutgrink bij sintchristophorus persoonlijk reageerden op bepaalde onderwerpen.

  Vreemd om nu sintchristophorus te moeten wissen bij mijn favorieten.

  Misschien komt ie er ooit nog….een fiets designed by Michiel vd Brink
  In ieder geval succes en veel geluk gewenst in de toekomst.

 17. Hoi Michiel,

  Begrijpelijke keuze! Jammer, want ik was het vaak met je eens en vaak met veel plezier met je oneens. Wellicht tot ziens op het forum van de vakantiefietser?

 18. Toch begrijp ik het niet. Je kunt toch de website gewoon laten staan zodat mensen nog wel de informatie die er staat kunnen vinden? Een hostingpakket kost bijna niets. Of begrijp ik het verkeerd? Was dan toch de insteek om er geld mee te verdienen? Het zou toch eeuwig zonde zijn om alle informatie zomaar verloren te laten gaan? Zelfs als je niets meer aanvult?

 19. Bijna niets is ook iets. ;)

  Een slapend weblog online laten staan, staat niet zo fraai. De site staat al negen maanden stil en toch krijg ik nog dagelijks mailtjes van lezers met vragen over wanneer ik welke fiets nu eindelijk eens een keer ga testen, wat ik van die en die fiets vind, verzoeken om aankoopadvies, technische vragen, enz.

  Opvallend veel lezers worden in hun email of comments onder de artikelen zelfs boos en soms onredelijk venijnig als een bepaald testverslag lang op zich laat wachten, vergetende dat het in eerste instantie een hobbywebsite met in mijn vrije tijd gratis geleverde informatie, ervaringen en kennis is en ik dus niemand iets verplicht ben.

  Ik had er een dagtaak aan om alle emails te beantwoorden en ik ben daar lang geleden ook mee gestopt. Deze emails en de morele verplichting om regelmatig artikelen te schrijven, wil ik vanaf en daarom is het nodig om de hele site te laten verdwijnen.

  Ik heb meer te doen dan “SintChristophorus de Nederlandse fietsvraagbaak” te zijn. Tenzij ik er mijn werk van had kunnen maken, dan was ik er graag volledig voor gegaan. Ik doe het graag goed en als dat niet lukt, dan liever helemaal niet. Ik heb mijn geprobeerd partijen te vinden die mij zouden kunnen helpen om een klein beetje van mijn kennis en vaardigheden te kunnen leven, maar dat is helaas niet gelukt.

  In de eerste jaren beleefde ik er veel plezier aan en dat leverde me energie op, maar hoe beter de site bezocht werd, hoe groter de last.

  Het is natuurlijk fantastisch dat veel lezers van mijn artikelen genieten en er veel baat bij hebben, maar toen ik steeds duidelijker zag gebeuren dat bepaalde winkels en fabrikanten een direct financieel gewin uit mijn schrijfwerk haalden en ik mijn inzet slechts beloond zag met complimenten, schouderklopjes en gezeur, steeg de frustratie. En toen was het tijd om te besluiten dat ik SintChristophorus niet meer kan zijn.

 20. Uit het oog maar niet uit het hart zullen wij maar zeggen. Michiel, ook ik heb genoten van je mooie en inhoudelijke goede testverslagen en je prima uitleg in fietstechniek. Goed te horen dat je een back-up hebt gemaakt, je weet het immers nooit.
  Ik vond het heel leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan de discussies op dit forum die ik inhoudelijk als zeer prettig en leerzaam heb ervaren.
  Hier kon je vragen stellen of dingen delen zonder afgebrand te worden.
  Langs deze weg wil ik dan ook iedereen bedanken voor de fijne tijd op deze site. Sommigen heb ik in het “echt” op beurzen mogen begroeten wat heel leuk was en met Peter heb ik nog steeds mailcontact.
  Michiel, rest mij niet anders dan je te bedanken en heel veel succes en gezondheid te wensen voor nu en in de toekomst.
  Hopelijk kruizen onze wegen elkaar nog eens.

 21. Hoi Michiel,

  Helaas, maar het is niet anders. Ik wil je bedanken voor het vele leesplezier en de waardevolle informatie en discussie op deze site. Je hebt prachtig werk geleverd. Ik wens je het allerbeste met je nieuwe uitdaging.

  Ook dank aan alle andere die commentaar leverden op het werk van Michiel en op de reacties.

 22. Mowikan zegt:

  Bedankt voor al je werk.
  Ik heb veel lees plezier gehad van je werk.

  Het ga je goed!

 23. @ michiel: Ja ik begrijp goed wat je schrijft. Mensen zijn heel veeleisend. Ik run enkele sites (ook als hobby) ben ook verrast wat mensen vragen e verwachten. Maar toch… de informatie gaat zo verloren en dat is jammer. Verder begrijp ik je heel goed. Veel succes met alle nieuwe dingen die je gaat ondernemen.

 24. Enorm jammer dat de site uit de lucht gaat. Is er niet een ander model denkbaar? Een site voor en door fietsers, onderhouden door een ieder, een forum? Is er echt niemand die je site wil overnemen..?
  Echt enorm jammer.
  Succes met je andere werkzaamheden!

 25. Hoi,
  Ook van hier jammer dat de site uit de lucht gaat. Maar het is wel heel begrijpelijk dat je de site niet langzaam over de datum laat raken.
  Uiteraard heb ik voor mezlef een paar pagina’s gebackupt waaronder de – vind ik dan – nuttigste pagina: de warrige wereld van de framematen.
  Groet,
  Leon

 26. Michiel, heel erg bedankt voor alle inspanningen.

  Ik snap direct dat je je moreel niet prettig voelt bij onbeantwoorde mail en een verouderende website. Voor ons minder fijn, maar voor jou de juiste beslissing.

 27. Michiel, ik heb me te weinig gerealiseerd dat het onderhouiden van zo’n website erg veel werk met zich meebrengt,. maar de motivering van je besluit maakt dat helemaal duidelijk. Zonder te weten wie er achter christophorus.com zat, heb ik bij mijn bezoekjes aan de site intuitief aangevoeld dat er integer en vanuit grote liefhebberij naar fietsen en materiaal werd gekeken. Ik ga dat zeker missen maar wens je van harte meer tijd voor jezelf en voor je liefhebberij: het fietsen zélf.

  Groet,
  Walter

 28. Milonus zegt:

  Beste Michiel,
  Wat ontzettend jammer dat je ermee gaat stoppen. Al jaren staat deze sites in mijn bookmarks. Helaas merkte ik, sinds je van job bent veranderd, dat het plaatsen van verslagen met steeds grotere intervallen op je site verschenen. Jammer want ik was erg te spreken over de kwaliteit.
  Ik wens je veel succes in je verdere carrière en bedank voor al die jaren onderhoud aan een zeer informatieve site.
  Hartelijke groet!

 29. Hè wat jammer Michiel, maar ik begrijp je beslissing.
  Ik kan mij voorstellen dat het onderhouden van deze site zich op den duur tot een verplichting en last heeft ontwikkeld.
  Eigenlijk ben je slachtoffer geworden van je eigen success :-)
  Er werd hier altijd met respect voor elkaar gecommuniceerd, en indien dit toch dreigde te ontsporen (zoals eigenlijk standard op het Wereldfietser forum), heb jij dit altijd tijdig de kop ingedrukt. Respect!

  In ieder geval bedankt voor deze mooie site, en vooral ook voor je goede adviezen destijds bij BongersBikes.
  Ik hoop dat je nog lekker van het fietsen zelf kunt genieten, en wie weet komen we elkaar nog eens tegen.

  Groeten Erwin.

 30. Rob Velthuis zegt:

  Heel jammer Michiel, maar ook begrijpelijk in de zin, dat zo’n website een tijdrovende hobby is die je niet maar een beetje kan doen.
  Ik heb de site altijd met veel belangstelling gelezen en gevolgd. Ook heb ik in de tijd dat ik mijn reisfiets aanschafte veel zinvolle informatie gevonden en antwoord van je gekregen op de vragen die ik nog had.
  En daarvoor dus mijn dank.
  Het ga je goed.
  Groet, Rob

 31. Jef Theunis zegt:

  Ik heb veel geleerd dankzij de expertise van iedereen die deze website gemaakt hebben tot wat wat ze is.
  Spijtig dat dit nu stopt.
  En dankjewel voor de goede reviews, het gedegen onderzoek dat dan ook nog eens goed geschreven en begrijpbare artikels opleverden, proficiat Michiel…

 32. Hello Michiel
    It has been a great pleasure for me to read your words over the years. They are a great contribution to the world of travel bikes.
  His articles have produced a very rich debate. I have learned a lot, I want to thank you and also your readers.

  I wish you happiness and good luck in life.

  Greetings from Spain.
  Juan

 33. Jan-Willem zegt:

  Dank Michiel voor deze prachtige, leerzame en vermakelijke site.
  Ik heb veel gehad aan je adviezen (ook van andere lezers) en heb er uren mogen rondsnuffelen.
  De toon was hier altijd zeer aangenaam wat ik zeer gewaardeerd heb en zodra het even mis leek te gaan greep je keurig in.
  Hulde voor het vele werk wat je er aan gehad hebt, de mooie foto’s en de heerlijke reisverhalen.
  Jammer dat e.e.a. verloren gaat, maar volledig te begrijpen. Hoewel het voor velen nog steeds een inspiratiebron zal zijn is het in de lucht houden van een niet actuele site ook niet wenselijk (hoewel ik graag een kleine donatie zou doen en misschien wel meerdere lezers ;-)).
  Zijdelings houd ik via een andere nieuwsbron je designprojecten in de gaten en hoop ik dat je daar een hele grote jongen in mag worden. Ik vind het stuk voor stuk pareltjes.

  Dank voor de gezelligheid alhier en het ga je goed!

  Jan-Willem

 34. Hey Michiel dank voor alles en hopelijk toch weer tot ziens op sintchristophorus… . Vooraleer te sluiten, toch nog snel een review van de nieuwe Santos Travelmaster 3+ ? Asjeblief ?

 35. Saco Bekius zegt:

  Hoi Michiel,

  dank voor het delen al die jaren!

  Saco

 36. Leendert Jan zegt:

  Hallo Michiel,

  Ik heb met bijzonder veel plezier al jouw bijdragen op deze site gelezen. Echt een pareltje voor liefhebbers van fietsen, ik keek uit naar elk nieuw stukje.
  Deskundigheid, zorgvuldigheid en enthousiasme zag ik steeds weer terug.
  Heel erg veel dank daarvoor, het zijn blijvend mooie herinneringen.

  Het ga je goed, ook met en op de fiets!

 37. petervd zegt:

  Michiel,

  bedankt voor alle zinvolle informatie & ervaringen die je met ons gedeeld hebt.
  Veel succes.

  groet, peter van donge

 38. Zie het nu pas . Als ik zin had om wat leuks te lezen of op
  Zoek was naar een nieuw speeltje voor men volgende reis
  Keek ik eerst even op je site ..
  Het ga je goed en bedankt voor al het lees plezier

 39. Erik Hebbelynck zegt:

  Michiel,
  Mijn eerste en mogelijk laatste reactie.
  Ook in Antwerpen volgde men je site!
  Mede door jou ontdekte ik Rohlof, IDWorx, en kreeg terug zin om te fietsen. Dank.

  Erik H.

 40. Michiel bedankt voor alle heldere en verhelderende informatie!
  Heb deze site nog maar net ontdekt (op zoek naar een andere fiets) en ben erg blij er nog van te hebben kunnen genieten.

  vrgr Jan db

Plaats een reactie

Artikelen over:

Artikelen per fietsmerk:

Artikelen per land / continent / streek

Top 5 hete onderwerpen

Handige links

Organisaties

Reisfotografie