Op de Eurobike fietsshow in Duitsland toonde Van Nicholas een gave titanium Fatbike. Deze Bigfoot stond helaas niet op BikeMotion, want het bleek slechts een éénmalig proefballonnetje…

Deze Van Nicholas Fatbike behoort naar mijn mening wel tot de mooiste dikke-banden-fietsen. We zien hier een supersterk titanium frame met een voorvork, zadelpen en stuurpen van hetzelfde materiaal. De wielen en banden zijn afkomstig van Fatbike-specialist Surly en de 1×10 aandrijflijn en de schijfremmen zijn van Shimano XT.

van-nicholas-fatbike-04

De meningen onder de fans van Van Nicholas zijn verdeeld. De één vindt het een tof apparaat, de ander vindt zoveel onbehouwen lompigheid niet bij een stijlvol merk als Van Nicholas passen, en weer een ander is van mening dat Van Nicholas zich moet blijven focussen op tijdloze fietsen en niet mee dient te gaan met hypes.

En dan is natuurlijk nog maar de vraag of de mensen die positief tegenover een Van Nicholas Fatbike staan dit apparaat ook daadwerkelijk zullen gaan kopen. De Fatbike-markt is al overspannen, dus is er wel ruimte voor deze Van Nicholas?

van-nicholas-fatbike-05

Ik vind het wel een tof ding en als Van Nicholas her en der montagenokjes aanbrengt voor bagagedragers en veel bidonhouders, dan zou ik er graag de bush-bush mee intrekken.

Vrij vertaald vanuit het Amerikaans kan je zeggen: “Meningen zijn als een poepgaatje. Iedereen heeft er één.” Dus… Wat vinden jullie? Doet Van Nicholas er goed aan mee te surfen op de Fatbike-wave? Zouden jullie dit kopen?

6 thoughts on “Van Nicholas Fatbike?

  1. Ik kan me voorstellen dat je Van Nicholas niet ziet als een merk voor hypes. Kan je je natuurlijk afvragen of dit een hype is of een nieuw “blijvertje” wat uit Amerika is over komen waaien. Verder is er voor welke fabrikant dan ook niets op tegen om proefballonnetjes op te laten, zolang ze maar duidelijk aangeven dat het om een proefballonnetje gaat. Vaak laten ze daarmee wel zien wat ze kunnen.

  2. Met een rohloff XL erop… lijkt mij prachtig, als ik in de markt was voor een fatbike stond deze bovenaan mijn lijst

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *