Jan Janssen Rohnin
Custom-built fietsen zijn helemaal ‘in’. Santos doet ‘t, Koga doet ‘t en Van Nicholas doet’t, om er maar een paar te noemen. Jan Janssen doet het echter al sinds 1973.

De ex-profrenner en zijn zoons toonden op Bike Motion wederom de Millennium en de Rohnin. De aluminium frames van beide modellen zien er met netjes glad afgewerkte lasnaden goed uit.

De Millennium is de geheel naar wens samen te stellen trekking-hybride met derailleurs. De fiets is op te bouwen met alle Shimano-groepen, van Alivio tot XT, diverse sturen, zadels, wielen, banden, remmen, verlichting, voorvorken, dragers, enzovoorts. En kleurtjes, ook daarin is er keuze genoeg.

De damesversie van de Millennium is met haar slanke doorlopende dubbele bovenbuis een sierlijke verschijning. De hoge instap oogt niet alleen sportief, maar is ook goed voor een stijve constructie en een stabiel rijgedrag.

Jan Janssen Millennium

De Rohnin is Jan Janssen’s trekkingfiets met Rohloff-naaf. Hij lijkt veel op de Millennium, met eveneens veel samenstellingsmogelijkheden en kleuropties, maar het damesmodel heeft een lage instap en dat is jammer… Dit maakt de fiets namelijk veel minder stijf. Een dames-Rohnin in trekkinguitvoering zou beter af zijn met het frame van de Millennium. Echter, Jan Janssen licht hierop toe dat 80% van de vrouwelijke Rohnin-rijders deze fiets primair aanschaft voor woon-werk verkeer. En verreweg het grootste deel van de dames die hem daadwerkelijk voor trekking gebruiken kiezen voor het herenframe. Heel verstandig!

Jan Janssen Rohnin

Als je op de site van Jan Janssen de optielijsten doorspit om jouw ideale trekkingfietsje samen te stellen, sla dan de carbon voorvork liever over. Carbon is misschien wel lekker licht, maar een aluminium of stalen vork is veel duurzamer en vooral veiliger in geval van een klapper. En ook over de schijfremmen valt eindeloos te discussiëren… Gelukkig staan de onovertroffen Magura HS33 remmen ook in de lijsten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *