Hoe breng je een simpel kabelslotje aan de hippe man/vrouw? Het Amerikaanse merk Knog gebruikt dubbelzinnigheden om te verhullen dat alle kabelsloten impotente, slappe slungels zijn!

Knog: “The timeless pick-up line, “Hey lady, you make me wanna wrap my sausage round a pole!” is as debonair as it is disarmingly effective. The Party Frank is that sausage wrapped around that pole 24-7 and it wants all the ladies to know that nothing’s gunna break its hold.”

Bla die bla die bla… Hoe verzinnen ze het?

 

knog-kabelslot

 

Knog ouwehoert het volgende over hun Kabana kabelslot:

“A bit like the sprawl of hedonists at Copacabana beach, this Kabana is tight, buff, tanned and can somehow make a mankini look moi masculino. It’s also smothering and protective in that adorable Latin way so if it’s wrapped around a bike you better take a wide berth or risk a “What are you looking at!?” followed by an angry shirtless crotch-grab.”

En de Kransky is een kampioen in wat?

“The World Championship Sausage-Fest is no place for meek wieners or a pussy-footed bratwurst. Hailing from Parts Unknown, ‘Kranky’ Kransky dominates the WCSF through an indomitable, unbreakable spirit that can only be best described as ‘Maximum Saus-itude’.”

Oh oh oh, wat zijn we toch lekker stout!

Knog probeert op zijn website nog wel in meer beschaafde bewoordingen uit te leggen waarom hun kabelsloten zo goed zouden zijn:

“The TECHNOLOGY used on the FIBRE-CORE CABLES makes the Knog sausage locks five times stronger than the competition. Offering superior resilience and flexibility compared with locks using standard braided steel cable cores. The unique combination of materials crush before cutting, making bolt cutter attacks more frustrating for smash-and-grab thieves.”

Sorry, maar ik geloof er helemaal niks meer van…

Oké, Knog, je vraagt er gewoon om. Ik kan ook stout zijn!

 

 • Men neme één dirty-minded, doch maagdelijk wit, met siliconen omhuld kabelslot…

 

knog-kniptest-01

 

 • En een kniptang van een beetje kwaliteit in de goed getrainde linker hand van een collega…

 

knog-kniptest-02

 

 • Et voilá! In één seconden was het ego gekrenkt en werd de ware aard van de praatjesmaker zichtbaar!

 

knog-kniptest-05

 

Praatjes vullen geen gaatjes en kunnen niet verhullen dat IEDER kabelslot eenvoudig door te knippen is. Al maken ze de kabel twee keer zo dik, dan duurt het nog slechts drie seconden om er in twee happen doorheen te komen. De kniptangetjes met een ronde bek die fietsenmakers gebruiken voor het op maat knippen van remkabels zijn er helemaal ideaal voor. En dat weet iedere fietsendief. Knabbel, knabbel, knabbel en je fiets is foetsie.

Een kabelslot is altijd slechts als een extraatje te gebruiken om je fiets aan een vast object vast te maken of om de gelegenheidsdief te ontmoedigen wanneer je fiets (in het zicht) tegen het hek van het terras geparkeerd staat.

Nu geldt dit voor IEDER kabelslot van ELK willekeurig slotenmerk, maar ik heb in dit geval het merk Knog geslachtofferd, omdat ze me irriteerden met de meest gladde praatjes die ik ooit gehoord heb. Als een andere fabrikant durft te beweren dat hun kabelsloten niet met pocket-size handgereedschap te kraken zijn, dan mogen ze me een exemplaar toesturen.

35 thoughts on “Een hele hoop kabaal voor een kabel

 1. Inplaats van een kabelslot kun je dan beter een gehard kettingslot kopen die krijg je niet open met een knip tangetje.

 2. Heb ooit mijn fiets een half uurtje zonder slot tegen mijn garagepoort laten staan. (meer dan 4 m van de stoep) Toen ik wilde wegfietsen was ie verdwenen. De politie heeft hem een week later flink beschadigd terug gevonden op enkele km van mijn woning. Misschien had zo’n idioot kabelslot de dief ontmoedigd.

 3. Opvallende fietsen, denk aan je naam, landenvlaggetje, sponsorstickers op de bovenbuis, blijken ook te ontmoedigen. In Italië kreeg ik een compliment van een politieagent. “Jouw fiets laten ze liever staan.”
  En wat de ‘aankleding’ van je bike betreft: een uitstaande standaard (uiteraard bij de achteras) valt eerder op als er een sticker op zit. Een passant struikelde niet over de zwarte standaard omdat hij, net op tijd, de blauwe ‘mi piace Trentino’ – sticker zag.

 4. Is zo’n kabelslot dat je in een hoefijzerslot steekt wat (Abus)?
  Ik denk erover om m’n fiets met zoiets uit te rusten. Hoefijzer volstaat om vlug bij de bakker binnen te lopen. Ketting voor langere afwezigheid.

 5. @ Jaap: door ART en verzekeringsmaatschappijen goedgekeurde sloten zijn altijd van gehard staal en daardoor nooit lichtgewicht.

 6. @ Jaap, wie wil er niet een sterk, lichtgewicht (en liefst nog goedkoop) slot? Diefstalbestendigheid en een laag gewicht gaan echter sowieso niet samen. Dus als ‘eerste slot’ in diefstalgevoelige omstandigheden zit men steeds aan een zwaar slot vast.

  De eerste persoon die een betaalbaar, echt diefstalbestendig en lichtgewicht slot uitvindt (en er een patent op neemt) is financieel binnen.

 7. Oké, dan neem ik voorlopig mijn zware ketting nog maar mee die ik in mijn slot kan steken. Rijg hem altijd om onze twee fietsen en dan het liefst om een vast object heen. Geeft mij toch een stukje rust onderweg.

 8. Verstandig is, om een slot zowel door het voor- als achterwiel te steken (mits je een SON naafdynamo en een Rohloffnaaf hebt). Een tijdje terug heb ik van iemand gehoord die ‘s-morgens op een camping allen zijn frame nog had staan.
  Het moet niet gekker worden hoor ik jullie al zeggen, maar wij worden er wel mee geconfronteerd. Het komt niet altijd in de publiciteit, maar zo nu en dan hoor of lees je dat vakantiefietsers van hun tweewieler zijn beroofd.
  Het zijn niet allen Idworxen of Santossen die gestolen worden maar ook Koga’s, Snel, Avaghon’s etc die bij het dievengilde ook in trek zijn.
  Naast 2 Abus sloten heb ik ruim een jaar een Intellilock alarmslot (110 decibel alarmtoon) bij het fietsblad Bike&Trekking gekocht (adviesprijs 36,95).
  Dan maar de hele camping wakker, als ze daardoor mijn fiets maar laten staan.

 9. Hallo iedereen,

  Dit slot is volgens verkoper niet door te knippen/snijden
  Hij staat altijd op de fiets en wandelbeurs, ook nu weer neem ik aan (1 en 2 maart in de RAI)
  http://www.verta.nl/slot.html
  Je kunt het slot daar zelf beoordelen.

 10. Ja dat vlakbandslot kan michiel misschien eens testen. Heb het jaren geleden ook gezien op de beurs. Zie het nooit ergens te koop.

 11. Vreemd dat je dit merk (Verta) nooit tegenkomt in slotentest van b.v. de Fietsersbond of Fietsen 123.
  Een vergelijk met andere sloten zou aanbevelingswaardig zijn.

 12. Misschien moet Michiel’s linkshandige collega hier ook eens zijn kniptangetje op los laten. Om economische redenen zou ik de test uitvoeren met het 60 cm exemplaar.

 13. Er staat op de website van dat slot dat kloven niet mogelijk is en doorzagen erg moeilijk. Ik weet niet wat er juist met kloven bedoeld wordt, het is de eerste keer dat ik die term tegen komen in de context van sloten. Maar hij zegt geen woord over het doorknippen met een kniptang/betonschaar.

  Zolang ik geen positieve testresultaten lees van een onafhankelijke bron ben ik erg wantrouwig.

 14. Op de beurs demonstreert de verkoper met een betonknipschaar en toont dan aan dat hij niet door te knippen is. Maar ik weet natuurlijk ook niet hoe scherp of bot dat ding is.
  Idd, een onafhankelijke test door Michiel zou mooi zijn.

  Jules

 15. Michiel,
  Ik ken de man van Verta persoonlijk.
  Als ik hem zie op de Fiets-en Wandelbeurs zal ik hem vragen waarom hij niet reageert op je e-mail.
  Als hij een degelijk product verkoopt zou een test door jou alleen maar reclame voor hem zijn lijkt me.
  Als hij niet reageert, durft hij dan de confrontatie niet aan?
  Als ik meer weet laat ik het weten

 16. En, al wat wijzer geworden op de beurs bij Verta ?
  Durven ze de confrontatie met jou sloopkunsten aan ?

  Het lijkt me een fijn slot.

  Wordt vervolgd ?

 17. helaas dames/heren ,tegen een slijptol met 1mm doorslijp schijf ,daartegen is géén enkel slot tegen bestand,hoe duur of dik dan ook,zelfs een scheeps ketting kan hier niet tegen.

 18. De vraag is dan ook niet of dat slot tegen een slijptol kan (hoewel er ook daarin grote verschillen zijn tussen de verschillende sloten, sommige sloten vragen aanzienlijk meer tijd), is de vraag of het slot tegen een kniptang/betonschaar kan. (Wie had het over een slijptol? Heb je het artikel en de reacties gelezen?)

 19. Ik was zaterdag op de Fiets-en Wandelbeurs en hij stond er ook zijn producten te promoten.
  Het was zo druk dat hij absoluut geen tijd had voor me.
  Vanmiddag heb ik Verta gebeld. Hij zei dat je een slot kunt bestellen om het uit te proberen.
  Hij zei er ook bij dat alles te kraken is, maar er van uitgaande dat een dief haast heeft zal hij bij voorkeur een betonschaar o.i.d. gebruiken. Hij zegt dat het daar absoluut niet mee lukt.
  Idd, tegen een slijptol is niets bestand, maar dan houdt alles op.

 20. Maar is het cilinderslot (van Verta) niet de zwakke schakel? Zo’n spray erop die het slot bevriest en je tikt het zo met een hamer open. Kan me niet inbeelden dat een goedkoop (wat niet altijd slecht betekent) slot hierop voorzien is.

 21. Op zich bewijst de terughoudendheid van de fabrikant natuurlijk niets. Maar het gegeven dat men geen slot over heeft voor wat veel goede en gratis reclame zou kunnen zijn, doet mijn vertrouwen niet bepaald groeien.

  Het blijft dus wachten op een onafhankelijke en betrouwbare test. Als uit die test blijkt dat het slot de beloftes waar maakt, dan zal ik niet twijfelen en zo’n slot aan te schaffen en het bij anderen te promoten.

 22. Ik heb hem op de fiets-en wandelbeurs gevraagd hoe het met een testslot voor deze website zat. Hij reageerde zeer nors en zei dat de testperiode allang geweest was en dat hij geen sloten meer beschikbaar stelde voor testen.Kwam erg bot over,waardoor ik niet veel vertrouwen heb in het slot.Ik zou zeggen laat een slot testen en is het echt zo goed als hij beweert dan ga je er een heleboel verkopen.

 23. Ik heb zo’n Verta slot gehad. Ten eerste zijn ze veel te kort en ten tweede viel na een jaar spontaan het cilinderslot van de kabel. Leuk idee maar slechte constructie.

 24. Bernard,

  Een Verta slot werkt niet met een cilinderslot.
  Je hebt toch een ander merk slot gehad denk ik!
  Verta werkt met een los slot dat hij er evt. bijlevert.

  Jules

 25. Ok. Het is al weer een aantal jaren geleden, wellicht is het nu verbeterd. Het was in ieder geval ook een slot met combinatie tussen een staal kabel en een staalstrip.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *