Fietshuwelijk

Vanmorgen kwam er op het RTL Nieuws een item voorbij over een Chinees stel dat op een tandem naar het stadhuis fietste om voor eeuwig ‘ja’ tegen elkaar te zeggen. Ze werden begeleid door honderden fietsers. Gezellig.

Het koppel had elkaar ontmoet op fietsvakantie en het was liefde op het eerste gezicht. De fiets bleek ‘de olie voor hun relatie’, aldus RTL4.

“Als we fietsen worden we helemaal blij, zelfs als we ruzie hebben,” zegt de bruidegom.

Bekijk het fragment hier.

Fietshuwelijk

Heel erg leuk natuurlijk, en zo zie je maar weer waar fietsvakanties goed voor kunnen zijn. Maar is dit nu zo bijzonder dat dit op het RTL Nieuws moet verschijnen?

Reeds honderden hippies gingen dit Chinese echtpaar voor en vooral hier in Nederland is een kersvers echtpaar op een met bloemetjes en linten versierde tandem geen zeldzame verschijning. Google-Images maar eens op “fiets huwelijk” of “bike wedding” en je ziet meer dan genoeg voorbeelden in beeld voorbij komen.

Nu is mijn vraag: wie van jullie heeft zijn/haar grote liefde op de fiets ontmoet? En wie is er zelfs per fiets naar het gemeentehuis gereden voor de huwelijksplechtigheid?

Voor wie zijn/haar trouwerij nog in de planning heeft, is deze witte Koga TwinTraveller de ideale trouwlimousine! Hiermee kan je na het feest zo doorfietsen voor je huwelijksreis!

Koga TwinTraveller 2012

Of ga je liever voor de Van Nicholas tandem die eraan zit te komen? De titanium Kaitu.

2 thoughts on “Fietshuwelijk

  1. Inderdaad, niet zo heel bijzonder, trouwen per fiets, ik zie het zelf een paar keer per jaar voorbij komen (werk in een gemeentehuis).
    Zelf ben ik mijn vrouw op de fiets tegen gekomen. Een ingewikkeld verhaal, dat ik hier niet zal herhalen, leidde er toe dat zij bij mij achterop de ligtandem naar Parijs terecht kwam. Uiteindelijk zijn we getrouwd, maar vanwege het gemak voor de gasten zijn we gewoon te voet naar gemeentehuis, kerk en restaurant gegaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *