Behold the Freeload! Dit is een in Nieuw Zeeland ontwikkelde, verstelbare, universele bagagedrager die kan worden bevestigd op de voor- én achtervork van elk type fiets. Superhandig, want hij past ook op full-suspension fietsen!

De Freeload dragers kunnen met spanbanden aan iedere gewenste vorkconstructie bevestigd worden en passen dankzij de verstelbare bevestigingspunten op nagenoeg alle kale hybrides, racefietsen, mountainbikes en zelfs op volledig geveerde fietsen. Montagenokjes op het frame zijn overbodig. Met een bijgeleverd sleuteltje om de spanbanden mee vast en los te draaien duurt het monteren van de drager slechts enkele minuten. Dus na een weekendje mountainbiken in de Ardennen kan je hem eenvoudig overzetten op je woon-werk sportfiets.

De drager weegt, exclusief het afneembare kunststof bovendek, slechts 790 gram. Er komt een extra module met tassenframes beschikbaar die de drager geschikt maakt voor het echte trekkingwerk met zijtassen. In deze vorm is de drager ook te gebruiken als lowrider. Ook handig: in het frame zit een snelbinder verborgen.

De Freeload kan gebruikt worden met een bepakking tot 25 kg., dus met een voor- en achterdrager kan je maximaal 50 kilo kwijt. Dat is meer dan genoeg voor langere trips, lijkt me.


Freeload biedt twee typen dragers: de Sports set en de Touring set. De eerste is geschikt voor toptassen en de kleinere zijtassen. De Touring set is ontworpen voor het on- en off-road rijden en ondersteunt de meeste fietstassen, maar sommige grotere fietstassen hebben de steun nodig van het tassenframe.

De Sports set kost €119,95 en de Touring set €129,95. Dat lijkt misschien prijzig, maar als je bedenkt dat je met slechts 1 set alle verschillende fietsen in je garage kunt bepakken, dan valt dat best wel mee. Het extra tassenframe kost €34,95

De Freeload dragers worden in de Benelux geleverd door Merida Benelux BV en zullen tijdens de Bike MOTION Benelux op de Merida stand te zien zijn. Daar gaan we de Freeload eens goed bestuderen! Bekijk ondertussen de Freeload website: www.freeload.co.nz

(Via: Tweewieler.nl)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *