Ieder jongetje heeft één of meerdere helden die als voorbeeld dienen. Zo waren mijn eerste fietshelden de profrenner Jan Janssen en wereldfietser Frank van Rijn. Jan, de snelle greppelgraver uit Nootdorp, won in 1968 de Tour de France (terwijl hij stiekem Gauloises rookte op zijn hotelkamer) en Frank, de electrotechnieker uit Den Haag, fietst al ruim veertig jaar onverstoorbaar de hele wereld over op zijn speciale Gazelle. Met Jan Janssen kreeg ik later een leuk contact, maar Frank van Rijn heb ik helaas nog nooit ontmoet. Ik was dan ook erg blij toen er een interessant interview met Frank op het Wereldfietser Forum werd gepost. Deze wil ik graag met jullie delen.

Vreemd genoeg reed ik mijn eerste snelle rondjes om de kerk op een Gazelle (net als Frank een Champion Mondial) en deed ik mijn eerste fietsvakantie op een racefiets van Jan Janssen.

Lees meer over wereldfietser en schrijver Frank van Rijn op zijn website www.frankvanrijn.nl en zie hieronder het tweedelige interview, gemaakt door zadelfabrikant Brooks.

1 thought on “Interview met Frank van Rijn.

  1. Al jaren volg ik Frank zijn fietscapriolen met een intens plezier en genot, ik vlucht er een beetje in weg, want oh wat moet dit geweldig zijn zo veel van de wereld te zien, `gewoon` op een fiets. Ik heb al Frank zijn boeken al minstens 3 keer gelezen, ik vind dat hij nog meer moet fietsen en nog meer moet schrijven, want Knipoog van het nijlpaard gaat nu al voor de 4de keer open op bladzijde 1 !

    Hartelijke groet Mandy van Herwerden

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *