De Schotse avonturier Mark Beaumont is op deze site al meerdere malen genoemd, maar nog niet eerder in beeld gebracht. Dat wil ik nu graag goed maken door u te laten genieten van Mark’s BBC-documentaire “The Man Who Cycled the Americas”.

In 2008 haalde Mark het wereldrecord rond-de-werld fietsen. Hij startte en finishte in Parijs en fietste 29.446 km in 194 dagen en 17 uur. De rond-de-wereld-race is een echte Britse aangelegenheid geworden, want na Mark was de Londenaar James Bowthorpe de nieuwe recordhouder en op dit moment staat het record op naam van Vin Cox.

Beaumont had zich inmiddels een nieuw doel gesteld voor 2009 en 2010: beide Amerikaanse continenten van Noord naar Zuid doorkruisen en onderweg Mount McKinley en Mount Aconcagua, de twee hoogste bergtoppen van Noord en Zuid Amerika, beklimmen. In 268 dagen fietste hij 21,050 kilometers op zijn aluminium Koga Signature met Rohloff versnellingsnaaf en Shimano XT-schijfremmen (het kan dus prima!).

Klik op de afbeeldingen hieronder om alle drie de afleveringen van “The Man Who Cycled the Americas” te bekijken. Mark’s monstertocht van ruim 9 maanden in 147 minuten.

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Indrukwekkend… uitdagend… angstwekkend… maar ook inspirerend… vind je niet? Laat je nu alsjeblieft niet ontmoedigen door een extreme prestatie als deze, want een ieder fietst op zijn of haar eigen manier en niveau. Als deze documentaire je inspireert om een rondje Ardennen te gaan ondernemen, dan is dat ook goed! Zoals Mark het zelf zegt op zijn eigen website:

“I believe there is some kind of adventurer in all of us. My dream is to share expeditions that push the boundaries of physical and mental capability with the world. Questioning what is possible is the key to success in every walk of life.”

 

2 thoughts on “Mark Beaumont – The Man Who Cycled The Americas

  1. Een Britse aangelegenheid? Wel treffend dat ze zo te zien voor Nederlandse fietsen kiezen (Bowthorpe op Santos, en Beaumont op Koga)… alleen Cox doet dat niet (een Genesis Croix De Fer, nota bene met Alfine naaf, mede Rohloff vrienden!)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *