Ineens duikt iedere tassenfabrikant in de booming bikepacking business! Na o.a. Ortlieb en BBB is Topeak nu ook al zo’n meeloper… Maar ik snap het wel, bikepacken is gewoon leuk! En praktisch. Wèg met die zware bagagedragers en windvangende panniers! Gewoon strak aan de fiets vastknuppen die handel!

Topeak’s complete set bikepacking tassen bestaat uit een zadeltas, stuurtas, frametas in drie maten en een paar bovenbuistasjes. Laat ik beginnen met de laatste, want die zijn ook handig voor wie niet persé bikepacking-all-the-way wil gaan. Ze zijn ook ideaal voor de kilometer vretende mountainbikers en wielrenners. De diverse bovenbuis-tasjes in Topeak’s collectie kan je achter het balhoofd en/of voor de zadelpen binden. Er zijn zowel compleet waterdichte als niet-helemaal-waterdichte varianten en één model heeft een doorvoer voor een oplaadkabel. Bekijk HIER de hele collectie.

 

Topeak Backloader zadeltas

Op het eerste gezicht is de zadeltas volgens hetzelfde recept gemaakt als de meeste zadeltassen van andere merken, met één verschil: een uitneembare waterdichte binnenzak. Die garandeert dat je kleding helemaal droog blijft en het is praktisch bij het inpakken in de tent of onder de tarp.

De Backloader wordt geleverd in twee maten:

  • 6 liter – 445 gram – €59,95
  • 10 liter – 480 gram – €69,95 

 

Topeak Frontloader stuurtas

De Frontloader stuurtas is gemaakt volgens het mijns inziens meest praktische principe: een houder aan het stuur waar je een grote uitneembare waterdichte tas met rolsluitingen aan beide uiteinden in vastbindt. De roltas kan je stevig volproppen en comprimeren terwijl je lekker droog in je tent of onder de tarp zit. Als je vertrekt, klik je hem zo in de stuurhouder.

De Frontloader heeft een maximale inhoud van 8 liter, een gewicht van 386 gram en een prijs van €69,95.

 

Topeak Midloader frametas

Topeak kiest bewust niet voor een driehoekige full-frame tas om ruimte over te laten voor de bidons. Waar BBB een frametas in slechts één maat biedt, daar komt Topeak met een frametas in drie maten. Kies de maat die het beste bij jouw frame past.

  • 3 liter – 277 gram – €39,95
  • 4,5 liter – 292 gram – €49,95
  • 6 liter – 337 gram – €59,95

 

Bikepacking is inmiddels geen niche-activiteit meer en het aanbod tassen van meerdere grote fabrikanten is in korte tijd flink toegenomen. Op voordelige Aziatische websites als o.a. AliExpress.com is het aanbod bikepacking tassen van hier onbekende merken gigantisch. Nu vraag ik me af of dit een vraag-gestuurde ontwikkeling is, of dat de interesse in bikepacking juist zal gaan steigen door het verbeterde aanbod. Misschien beide.

Nu bikepacking mainstream is geworden, zal ik niet iedere nieuwe tassenset hier gaan bespreken. Ik probeer wel de onderscheidende exemplaren eruit te pikken en ik ga mijn best doen om testsetjes te regelen. Ik heb in ieder geval al een setje goedkope bikepacking tassen uit China besteld en die wil ik gaan vergelijken met de tassen van BBB en Topeak. 

Als je Topeak’s bikepacking tassen wat beter wilt bekijken, check dan de filmpjes hieronder.

 

4 thoughts on “Nieuw: Topeak Bikepacking tassen

  1. Ja, ze bevallen tot zover best goed! De rits van de frametas blijkt helaas niet helemaal waterdicht, maar dat is misschien wel op te lossen. Als ik meer weet, zal ik er een artikel over schrijven.

  2. Heel tevreden over deze set – heb de frametas en de zadeltas (10L), vooral vanwege de prijs/kwaliteit verhouding. De rits van de midloader kan best wat overdadige belading aan. De drybag van de zadeltas heeft een ventiel waardoor je wat lucht uit de tas kan duwen bij het oprollen. Fijn dat je niet steeds de hele zadeltas eraf moet halen als je je spullen nodig hebt, maar gewoon de drybag eruit kan tillen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *