Het Amerikaanse bedrijf Nite Ize maakt handige dingetjes voor outdoor liefhebbers. Voor onze reis door IJsland kregen we een paar Gear Tie bindertjes mee om te testen. Ik zal de uitkomst alvast verklappen: wij gaan nooit meer op fietsvakantie zonder deze handige allesbinders!

De Gear Tie is een ijzerdraadje met een rubberen omhulsel die je eindeloos kan hergebruiken voor ontelbaar veel toepassingen. Zo simpel als het product eruit ziet, zo veelzijdig is het in gebruik, hebben wij ervaren.

Het is altijd een uitdaging om alles wat je onderweg nodig hebt in je tassen te krijgen en aan je fiets te binden. Snelbinders, spinnen, spanbanden, bagagenetjes; we hebben alles al eens geprobeerd. Elastische binders rekken op den duur uit en wat je eronder propt kan uiteindelijk makkelijk van je fiets vallen. Ik ben in snelle afdaling door een hobbel in de weg wel eens wat verloren. Bovendien kunnen snelbinders los schieten of breken en in je wiel verstrikt raken.

De Gear Tie daarentegen is erg sterk, rekt niet uit, is op alle mogelijke manieren en plaatsen aan je fiets te binden en schiet praktisch nooit los. De inzetbaarheid van deze simpele bindertjes is enorm breed. In en om het huis, op reis en bij al je outdoor activiteiten. De Gear Tie is verkrijgbaar in meerdere lengtes en diverse kleuren.

Bij het inpakken van de fiets voor de vlucht gebruikten we grote en kleine Gear Ties om de tent en accessoires aan de fiets te binden. Gear Ties beschadigen je frame niet. Om het verschil te zien had ik mijn oplaadadapter met kunststof tie-wraps aan mijn frame gebonden en aan het eind van de reis was de lak bekrast. Jeroen gebruikte een paar kleine Gear Ties en zijn lak was nog mooi gaaf.

Tijdens de vlucht moet je de ketting of tandriem van je fiets loshalen, zodat de pedalen niet meedraaien als het luchthavenpersoneel de fiets achteruit rolt. Met drie kleine Gear Ties bond ik de tandriem van mijn Santos veilig aan het frame, zodat deze tijdens transport niet kon beschadigen.

Met slechts drie Gear Ties bleef de kartonnen bescherming goed aan de fiets vast zitten. Plakband scheurde al snel los, maar de Gear Ties hielden stand en waren ook voor de terugweg weer te gebruiken.

In IJsland aangekomen bonden we de tent met twee lange Gear Ties achterop de bagagedrager. Deze bleef perfect vast zitten en de uiteinden van de Gear Ties kwamen nog van pas om extra dingen erbij aan te haken, zoals een drinkflesje, handschoenen of onze fietsschoenen wanneer we een zoveelste rivier moesten doorwaden.

De kleine Gear Ties waren ideaal om ons voedsel luchtdicht mee af te binden. Ik gebruik ze nu ook gewoon thuis in de keuken. Alle klemmetjes van de Ikea heb ik weggegooid.

Wanneer bij het kamperen de pootjes van onze stoeltjes in zachte ondergrond dreigden weg te zakken of als we in de lage voortent wilden zitten, transformeerden we de stoeltjes van een hoge vierpoter naar een tweepoots laagzitter.

In de tent mochten we voor het slapen gaan graag nog even lezen en daarbij bogen we een Gear Tie tot een steuntje voor onze E-readers. Op dezelfde manier zou je er ook een statiefje voor je camera mee kunnen maken.

Even een toolkitje ergens aan je fiets binden? Geen probleem! De Gear Tie heeft veel grip. Gewoon de uiteindjes een aantal keer stevig in elkaar draaien en klaar.

Geen ruimte meer in je tassen voor je slaapmatje? Dan bind je hem toch gewoon aan je frame?

De Gear Tie kwam zelfs van pas bij het drogen van de binnentent. Op een open vlakte bonden we de binnentent aan de fiets en de wind blies ‘m in een mum van tijd weer droog.

Zoals jullie zien, zijn de Gear Ties superhandig in tal van situaties en ze maken alle snelbinders en sluitklemmetjes volledig overbodig. Duurzaam zijn ze ook. Jeroen en ik hebben nog geprobeerd ze kapot te krijgen door ze heel vaak heen en weer te buigen, maar dat is ons niet gelukt.

De Gear Tie is echter niet alleen gewoon handig, hij heeft zelfs onze vakantie gered. Op de ruige rotspaden sloegen onze voortassen regelmatig keihard op de rotsblokken en reeds op dag twee begaven de borghaakjes van Jeroen’s tassen het. Met een kleine Gear Tie om de tassenhaken bleven ze de rest van de reis perfect zitten.

Een paar dagen later ben ik met fiets en al een drie meter diepe afgrond in gestort. De fiets landde op de kop en de ophangbeugel van een achtertas scheurde aan één kant los. Met een grote gele Gear Tie heb ik alles weer kunnen fixeren en zo heb ik nog een week vrolijk over de IJslandse gravelwegen en rotspaden gestuiterd.

Na de fietsvakantie heb ik de Gear Ties ook nog gebruikt om met twee kinderen in het bos een grote hut te bouwen. Je kan er eenvoudig twee boomstammetjes haaks mee aan elkaar binden. En als je de kinderen even zat bent, druk je ze gewoon een paar Gear Ties in handen en dan zijn ze er uren zoet mee.

De Gear Tie is verkrijgbaar bij de betere buitensportwinkels en sinds kort ook bij een enkele fietsenwinkel die zich in vakantiefietsen specialiseert. De Gear Ties kosten per twee verpakt tussen de €5,75 en €10,25.

De eigenschappen van de Gear Tie kort samengevat:

 • Multifunctioneel
 • Sterk
 • Rekt niet
 • Duurzaam
 • Bijna oneindig herbruikbaar
 • Beschadigt de lak niet
 • Leuk speelgoed
 • Niet duur

Bij ieder probleempje dat onderweg opgelost moest worden riepen Jeroen en ik steevast tegelijkertijd en met een brede grijns: “Gear Tie!” Net als het klussende duo Buurman en Buurman met hun kreet: “A Je To!” Wij gaan dus nooit meer op fietsvakantie zonder deze multifunctionele en duurzame allesbinders!

23 thoughts on “Test: Gear Tie allesbinders

 1. Leuk spul.Wat is de levensduur van het rubber. Mij lijkt, dat uiteindelijk het rubber omhulsel bij vaak buigen toch de geest geeft en scheurt.
  De foto’s laten inderdaad de vele toepassingen zien.

 2. Het rubber is heel flexibel en voelt aan als silicone. Ik heb nog nergens slijtplekken kunnen vinden, maar zal jullie op de hoogte houden als dat wel het geval is. Ik denk dat dat wel een paar jaar kan duren, hoor.

 3. Inderdaad, Ruud. We hadden wel een rolletje tape bij ons, maar die hebben we tijdens de trip bij de eerste camping achtergelaten samen met het verpakkingsmateriaal voor de fiets.

 4. Zoals Michiel al zei, ga nooit meer weg zonder!

  Vooraf had ik moeite om dingen te verzinnen die je hiermee zou kunnen doen. Nouja, de meest voor de hand liggende was natuurlijk ipv snelbinder, maar verder had ik niet echt het idee dat het iets ging toevoegen aan de vakantie. Maar eenmaal onderweg met de Gear Tie bleven ze functies krijgen. Het enige wat we niet hebben kunnen fixen was de remhendel van Michiel die afgebroken was na die val, en dan enkel omdat het kopje van de Gear Tie net te groot was om door het gaatje van de remhendel te passen.
  Kleinere Gear Tie had hier uitkomst kunnen bieden.

  En nog eentje die Michiel niet beschreven heeft. Als draagband voor de camera tas op onze wandeling. Ik had de gewone draagband voor de stuurtas niet bij namelijk. 2 Gear Ties aan elkaar, aan de tas, klaar.

 5. Klinkt als dure onzin. Wat van dat 220Volt installatiedraad doet hetzelfde, zelfs verkrijgbaar in camouflagebruin. Bovendien waardevast spul met dat koper erin.

 6. Elektriciteitsdraad… Been there, done that, werkt niet.

  – heeft veel minder grip door het hardere en gladde omhulsel.
  – is veel moeilijker in elkaar te draaien.
  – kan breken na veelvuldig buigen.
  – scherpe uiteinden kunnen spullen beschadigen.
  – is te stug om lekker strak aan te trekken.

 7. Heren. Ik vind dit een beetje een commercieel verhaal.
  Als je alle gear tie’s die ik op de foto’s voorbij zie komen zelf moet kopen, mag je flink de portemonnee trekken. 6 euro voor twee van die dingetjes…….
  Kan me dan ook niet voorstellen dat je ze in deze aantallen zelf aan zou schaffen.

 8. Tsja, wij waren er gewoon blij mee. Een ieder moet maar voor zichzelf bepalen of ze te duur zijn of niet. Koop er zoveel of zo weinig als je wil. Of helemaal niet…

  Ze gaan in ieder geval lang mee en zijn multi inzetbaar en dat is wel wat waard, vind ik.

 9. Michiel, daar gaat het niet helemaal om. Uiteraard is het aan een ieder om te bepalen wat duur is en wat je er voor over hebt.
  Ik vind het verhaal echter een hoog “telsell” gehalte hebben; “Mike het is geweldig”.
  Als ik zo’n verzameling zou krijgen werd ik wellicht ook enthousiast, maar in het verhaal wordt niets gerelativeerd t.o.v. de prijs.
  De klemmetjes van ikea kosten 1,99 voor 30 stuks. Voor dat geld heb je niet eens 1 gear tie.
  Daar ging mijn opmerking over.

  Het was wellicht objectiever geweest als je in de tekst ook de afweging opgenomen had: als ik in de winkel voor het schap met gear tie’s sta en van mijn eigen zuur verdiende geld € 40 voor deze verzameling uit zou moeten geven. Hoeveel deed ik er dan in mijn mandje en deed ik de klemmetjes van ikea echt wel weg………

 10. @Stefan, Je hebt wel ergens een punt. Als ik ze net voor onze reis naar IJsland had moeten aanschaffen had ik het wellicht niet gedaan. Omdat het een hoop geld is voor iets waar je geen idee van hebt of het handig is.

  Met hetgeen ik nu weet zou ik ze wel gekocht hebben. Ik vind ze namelijk het geld wel waard nu ik weet wat je ermee kan.

  Het is en blijft een eigen afweging natuurlijk.

 11. Toen we de Gear Tie verzameling mee kregen heb ik bewust niet naar de prijs gekeken. Ik was in eerste instantie alleen benieuwd naar de functionaliteit en kwaliteit. Pas daarna kan ik voor mezelf bepalen of ik de prijs rechtvaardig vind.

  Uiteindelijk zijn de klemmetjes van de Ikea toch ook best duur, want de inzetbaarheid en duurzaamheid zijn te beperkt. Je kan er alleen maar kleine zakjes mee sluiten en geen was ophangen, tassen repareren, etc. Nu ik Gear Ties heb vind ik de Ikea klemmetjes weggegooid geld. Maar dat is mijn mening…

 12. Zo, u even mijn verslag.
  Net terug van 10 weken spanje en frankrijk.

  Heb de gear tie besteld in alle maten. Voor mijn telefoonkabels, mijn tent enz vast te binden.
  geweldig handig. Super gewoon.

  Maar wat blijkt, ik heb ze allemaal stuk gedraaid.
  Het begon al met de kleintjes na 1 week.
  Een ramp gewoon. Ze kunnen er niet tegen om telkens op dezelfde plaats over elkaar heengedraaid te worden.
  Ze breken dan en het scherpe stuk draad steekt er dan doorheen.
  Dus nu ook een gaatje in mijn Hilleberg.

  Maar eens kijken hoe dit opgelost kan worden.

 13. Dat is wel heel bijzonder, Jaap! Het is mij nog niet gelukt, terwijl ik ze al een jaar gebruik en expres heel veel heen en weer heb gebogen. Als ik de jouwe aan de importeur laat zien, krijg je vast wel een nieuwe set.

 14. Ik had nog 3 hele. Had ze binnen 20 seconden ook stuk ?

  Probleem is dat ik ze her en der gekocht heb als ik ze tegenkwam. Maar heb dus geen rekeningen meer.
  Die bewaar ik nooit bij dat soort bedragen.

  Ken jij de importeur voor nederland, Michiel ?

  2 x rood 15 cm
  2 x zwart 15 cm
  4 x blauw 30 cm
  2 x groen 45 cm
  2 x geel 60 cm
  2 x zwart 80 cm

 15. Heb via info@adola een mail gestuurd aan de importeur van nite ize en mijn problemen uitgelegd.

  Op 18 juni verstuurd en tot op heden geen reactie.

  Ben benieuwd, zal de mail nog maar eens versturen.

  Wordt vervolgd.

 16. Heb de mail nog maar een keer doorgestuurd.
  kan altijd wat fout gaan natuurlijk.

  Dank je Michiel.

 17. De importeur van Nite Ize de firma Adola uit Apeldoorn heeft contact met mij opgenomen en alles netjes afgehandeld.

  Ik heb nieuwe gear tie’s gekregen en de kapotte zijn opgestuurd naar de fabriek. Waarschijnlijk heb ik ze te strak over elkaar gevlochten telkens op dezelfde plaats.

  Advies is om ze af en toe recht te draaien en een paar slagen over elkaar te draaien in plaats van te vlechten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *