Kampeerspulletjes, we praten er graag over. Online, onderweg en op de camping. Wat neem jij mee? En wat weegt dat? Massa is nadelig voor het fietscomfort, dat weten we allemaal. Maar soms is er een artikel dat, ongeacht het gewicht of volume, altijd mee moet. The guilty pleasure.

Natuurlijk nemen we allemaal onze noodzakelijke dingen mee. Tent, slaapspullen, kleding, toiletspullen, kook- en eetgerei, enz. Comfort is belangrijk, maar we letten daarbij ook op een klein pakvolume en een laag gewicht. Maar wat voor de één noodzakelijk is, is voor de ander overbodige ballast. Toch heeft iedereen wel een specifiek dingetje bij zich dat koste wat kost in de fietstassen moet. Ongeacht het gewicht en het volume. Het kan je niet schelen wat anderen ervan vinden, dat ding móet gewoon mee!

Iemand die lekkere koffie belangrijk vindt, neemt misschien een percolatortje mee. Zwaarder dan je pannenset, iets te lomp, maar héél belangrijk! Er zijn ook mensen die een echt glazen wijnglas inpakken, omdat ze wijn uit plastic niet vinden smaken. Ik heb zelfs mensen gezien die een geruit tafelkleed uit de tas trokken en over een parktafeltje spreidden, want dat staat zo gezellig tijdens de lunch. Of een overschot aan toiletspullen, inclusief make-up voor een onverwacht gala?

percolator

Jeroen is een gadgetfreak en dus neemt hij altijd een overschot aan accupacks mee voor onder andere zijn iPad, telefoon, GPS en e-reader. En vorig jaar in IJsland zelfs zijn elektrische tandenborstel! Vier accupacks voor twee weken zijn zijn guilty pleasure, want je kan gewoon nooit genoeg stroom hebben.

accupack

Ik ben een gewichtsfreak en pak zo minimalistisch mogelijk, maar ik heb ook een guilty pleasure en dat is het stoeltje van Helinox, de Chair One. Ik wil gewoon niet meer met mijn gat op de ruwe of natte grond zitten. Dan gaan mijn rug en heupen hevig protesteren. Het comfort dat dat stoeltje me onderweg en op de camping bezorgt doet me het extra gewicht en volume direct vergeten. Ik ben daarin niet de enige, want het stoeltje is razend populair. Maar het kan altijd nog gekker, zoals jullie op de foto boven dit artikel zien.

helinox-kampeer-stoel

 

En nu jullie. Wat is jouw guilty pleasure?

 

23 thoughts on “Guilty pleasures. What’s yours?

 1. Ik neem Michiel mee! Kilootje of 70 denk ik. Maar gelukkig fietst hij zelf…

 2. Ik neem altijd een ouderwets papieren leesboek mee. Leest lekkerder dan een e-reader, vind ik.

 3. Ik vind het heerlijk om een groot strandlaken mee te nemen om lekker op te liggen bij het zwembad of aan het strand.

 4. Voor het komende jaar een “walkstool comfort 45” driepoot gekocht (850 gram, zie http://www.walkstool.com). Tot nu toe altijd een Thermarest chairkit gebruikt, maar ja, je moet toch wat als je minder lenig wordt op den duur. Voor de koffie gaat er altijd een Orlieb koffiefilter mee, kan direct op de mok geplaatst worden met 2 haringen.

 5. Ik heb altijd een klein notitieboekje bij mij. Daarin schijf ik woordjes in de vreemde taal van het land waar ik dan ben. Als ik dan pauze heb en ergens wat drink oefen ik de uitspraak met de locals.

  Maar de grootste ‘pleasure’ die ik meeneem, dat is Carla. Ze fietst, kookt, weet de weg goed en kan gezellig praten. Een echte aanrader.

 6. Hier gaan twee Hema sapglazen in de tas. Wel de aller kleinste Voor de koffie, de witte wijn, de rode wijn en de bouillon. Nog nooit is er eentje gebroken. Proost!

 7. Wij hebben best wel veel dirty pleasures.. Een soort 50 shades of grey op wereldreis! 😉

  – Alite chairs
  – ruimere Nammatj 3GT tent
  – MacBook
  – percolator
  – NeoAir mini pomp (geweldige aankoop!)
  – en natuurlijk al mijn fotospullen!
  – …

  Reserve Pinion box… Nee hoor, geintje.

 8. Net terug van bikepacking in Portugal. Dat bikepacken is nog wel even een dingetje maar we worden er wel steeds beter in. We zien dat het heerlijk is om zo min mogelijk spul om je heen te hebben. Lekker overzichtelijk en dus (meer) tijd voor elkaar 🙂

 9. Een draadloos toetsenbordje (formaat iPad mini) om te kunnen bloggen met mijn smartphone/camera. Verder hebben we een opvouwbaar lichtgewicht aluminium tafeltje mee dat altijd op de nominatie staat om niet mee te nemen maar waar we iedere keer weer van concluderen dat het handig is om bij je te hebben. Kan je je bord veilig wegzetten van al het kruipende spul.

 10. Als de Bob kar meegaat, echte campingstoelen en in dit geval (lang geleden) op de groene route naar de Middellandse Zee een veel te zware, maar comfortabele, katoenen tent.

  Erik

 11. Ik heb één keer een klein 1-kops espressomakertje meegenomen. Hij maakte heerlijke koffie, maar toch was het een onhandig dingetje. Net te klein om op het driepootje van de brander te kunnen staan. Dit loste ik op met een titanium vork ertussen. De jaren erna ging dit koffiemaakdingetje niet meer mee.

 12. Jeroen en ik zetten onze koffie nu met het handige filtertje van GSI. Die klem je eenvoudig met drie pootjes op je pannetje. De gebruikte koffie klop je er zo uit. Geen papieren filters nodig!


 13. Licht of zwaar, Ik heb altijd een half litre flesje mee dat ik mijn tent niet uit hoef te komen om te plassen 🙂

 14. Wilma en ik nemen een elektrisch kookplaatje mee. Elektra op de camping hebben we nodig voor onze E-bike, en met het kookplaatje kan Wilma de lekkerste gerechten maken.
  Eitje bakken, tosti’s, mini pizza, pannenkoeken bakken, mensen kijken hun ogen uit. Stukje vlees bakken, paella uit de vriezer, garnalen bakken. Plaatje is zijn gewicht waard.

 15. Met een E-bike kan je je soms wel wat meer guilty pleasures veroorloven, maar een elektrische pit had ik nog niet eerder gehoord!

  Heb je er misschien een foto van?

 16. Koffie is idd. héél belangrijk!!!
  Al zou ik een plek hebben waar wel stroom is, dan gaat de Dolce Gusto mee. Klein en handig apparaat waar de heerlijkste koffiespecialiteiten uitkomen, net welke cup je erin stopt.

 17. Ik heb een paar jaar geleden de Vaude opera 2P gekocht. Comfortabel met 4 mensen binnen zitten als het regent (waarvan 2 op de helinox stoeltjes). Wilma kan zich bijna staand aankleden.. pakgewicht 5kg.

  Ik heb ondertussen al menige jaloerse blik gezien van mensen die veel kleinere tentjes hebben met zelfde gewicht… Maar het blijft toch een guilty pleasure wanneer we ermee kamperen en de Hilleberg nallo 2 thuis laten liggen 🙂

 18. Onze guilty pleasure: een flesje wijn! Niets zo lekker na een lange fietstocht en een pastamaaltijd om te genieten van rode wijn voor je tent;-) Dus als we onderweg een winkeltje tegenkomen zorgen we altijd dat we er eentje op voorraad hebben…

 19. Ja die Helinox stoeltjes inderdaad, we’re no different Michiel ! Serieuze weight penalty nochtans (850 gram per stuk geloof ik) maar ze zitten o zo lekker.
  En verder: een laptop, jawel (of eigenlijk een netbookje). Want alle smartphones en tablets ten spijt gaat er nog steeds niks boven een “echte” computer, om te bloggen, foto’s te bewerken, tracks te tekenen in Garmin Base Camp, … . Groetjes,

 20. Niets zo erg als je na een hele dag fietsen op de grond moet zitten.
  Heb jaren terug 2 alu stoelen bij aldi gekocht,(15euro)waarvan ik er een meeneem achter op de tassen.Met tussen de tassen de tent.
  Voordeel daarvan dat ik op en onder de spinnen een koeltas kan plaatsen met boodschappen ,welke ik onderweg koop.
  Hopelijk kunt u hier uw voordeel mee doen.

  ps;Met vliegen plak ik hem met ductape aan het het frame.

 21. – Helinox-stoeltje
  – Zeiss monokijkertje
  – flesje wijn, polycarbonaat wijnglas
  – echte gemalen koffie en een opvouwbare Ortlieb-koffietrechter
  – in leer gebonden notitieboekje
  – teenslippers
  – tarp
  – zonnepaneeltje
  De laatste twee heb ik dit jaar thuisgelaten, want bij elkaar begon alles wel erg veel te wegen, maar het zonnepaneeltje vond ik ook niet meer nodig met een SON-naafdynamo, een B&M E-werk en een powerbankje.

 22. de WAKA WAKA lamp ! opladen via zonlicht en heel veel licht .. en de tel kan ook opgeladen worden !

  Exped matjes… lekker dik … we zijn tenslotte 50+
  en nee we slapen niet meer in die lichtgewicht slaapzakken, 1 fietstas is gevuld met een grote slaapzak die we als dekbed gebruiken, ( uitgevouwen 200×200 en om de matjes gaat een hoes en we slapen heerlijk.. ja ja wel veel gewicht maar ja comfort is wel lekker ….

  een mini koeltasje, eigenlijk voor hondevoer geloof ik … anders druipt de Franse kaas zo in de spullen

  opvouwbaar rugtasje voor als we boodschappen doen onderweg

  ja, glazen wijnglazen, van die waterglazen van arcopal, maar daar kan ook heel goed hete koffie in. en soep … en thee en water…en Yoghurt en…. en en en…

  picknick kleed zo eentje met de waterdichte onderkant. Ideaal voor op de vloer in de tent, lekker warm , en voor onderweg. Eerder hadden we van die antivries doeken die je op het raam van de auto legt, kan ook , is heel licht

  Helinox stoeltje…. wel op het picknick kleed neer zetten want ze zakken in de grond.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *