Voor wie zijn sportieve fiets wil niet wil ontsieren en verzwaren met spatborden, maar toch een droge kont en rug wil houden, heeft Qbicle het spatbord tot een minimum teruggebracht. De Tangent past in principe op iedere fiets en valt nauwelijks op.

Hoe simpel kan het zijn? Men neme een klein kunsstof spatbordje en een stangetje en bevestigt die aan de as. Et voilá! De Qbicle Tangent!

“Waarom is zoiets nog niet eerdere bedacht?” zou je denken. Nou, dat is het dus wel. Bij motorfietsen komen dit soort éénpotige spatborden veel voor. Daarnaast tekenden heel veel fietsliefhebbende industrieel ontwerpers, waaronder ikzelf, reeds tijdens hun studie dergelijke spatbordjes met regelmaat in hun ontwerpen, maar om de één of andere reden heeft niemand dit concept met succes weten te commercialiseren. Of het is nooit serieus geprobeerd…

Qbicle doet het nu wel en komt met een mooi vormgegeven, lichtgewicht, minimalistisch en opmerkelijk stabiel spatbordje. De tangent is zowel voor als achter toepasbaar en is in twee maten verkrijgbaar. Voor het stangetje kan je kiezen voor aluminium of carbon.

qbicle-tangent-spatbord-01

De Tangent is lekker licht. De carbon versie voor racefietsen weegt slechts 72 gram! De grotere, alu versie blijft nog ruim onder de 150 gram.

Er zijn twee manieren van bevestigen. Achter gaat het pootje aan de as en steunt met een nokje tegen de liggende achtervork. Voor de voorvork heb je een ander montagedeel nodig.

qbicle-tangent-spatbord-05

Vanaf nu hoef je dus nooit meer last te hebben van een natte en vieze rug. Om het gewicht en het uiterlijk hoef je het niet te laten. Ook voor mensen met kinderen in een fietskar of op een aanhangfiets is de Tangent een handig hulpmiddel. Plaats de Tangent zo laag mogelijk, op het punt waar het water het achterwiel loslaat, en je kleine dreumes houdt zijn gezichtje mooi schoon.

qbicle-tangent-spatbord-03

De Tangent met aluminium stang kost €39,95 en de carbon versie is een tientje duurder. Qbicle wordt aan Nederlandse winkels geleverd door Rivo Sports.

1 thought on “Qbicle Tangent – handig spatbordje

  1. Ik heb er een op Bike motion gekocht. Montage is zeer simpel en het werkt echt goed. De naam is “Tangent”. Ben benieuwd of de monument bike variant ook zo goed is.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *