Wat hebben de ligfiets, de BMX, de éénwieler, de Skatebike, de Mountainbike en de Fatbike met elkaar gemeen? Ze zijn ooit allemaal in een schuurtje in elkaar gelast door een prettig gestoorde fietsgek, die het hoongelach trotseerde en er de straat mee op ging of er de bergen mee af denderde. Gewoon voor de lol, omdat het kan of misschien ingegeven door een beneveld visioen.

De scheidslijn tussen gek en geniaal is echter flinterdun. En zo kan een grappig knutselproject zich bedoeld of onbedoeld ontwikkelen van een speledingetje via een hype tot een blijvend fietsconcept. De mountainbike is hier het beste voorbeeld van. Hoe zal het vergaan met de nieuwste subcultuur in de fietswereld, de Tall Bike?

De Tall Bike is nog geen nieuwe hype, maar is ook zeker geen nieuw concept. Als je googelt op “tall bikes” kom je veel oude foto’s tegen. En toch lijkt er nu iets gaande te zijn…

Het feit dat de grootste suiker- en caffeïnedealer, werkgever van Max Verstappen en promotor van veel extreme sporten, Red Bull, er een korte documentaire van laat maken, geeft aan dat het hip aan het worden is. Bekijk hieronder de 26 minuten durende docu-promo-video van de gebroeders Zenga. Zet ‘m op fullscreen, leun achterover en misschien zijn we hier wel getuige van de ontstaansgeschiedenis van een blijvend fietssegment. Fatbikes zijn uit! Hier komen de Tall Bikes!

Mij lijkt kamperen met zo’n tall bike wel cool. Steek jezelf in een houthakkers shirt, laat je baard staan en flikker al je zooi in het onderruim van de fiets. Maak vervolgens die acrobatische sprong naar het zadel en gaan met die banaan!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *