Van Nicholas Yukon

Afgezien van nieuw vormgegeven framestickers, had Van Nicholas op trekkinggebied geen echt nieuws te showen. De nieuwe tandem stond niet op de beurs. Maar toch… het edelmetaal titanium levert zulke mooie fietsjes op dat ik het gewoon niet kan laten ze hier te tonen.

De Pioneer, Van Nicholas’ ultieme trekkingfiets stond mooi te glimmen tegen een zwarte achtergrond. Dit exemplaar was helemaal top-spec afgemonteerd met Rohloff, tandriem, SON verlichting, Magura HS33 hydraulische remmen, Brooks zadel met titanium rails, titanium stuur en stuurpen en zelfs een titanium bel! Kan het nog mooier? Ja, Tubusdragers van titanium i.p.v. RVS zouden het geheel helemaal af maken.

Van Nicholas Pioneer Rohloff Beltdrive

Van Nicholas titanium stuur en belTitanium stuur… titanium bel… hebbuh, hebbuh, hebbuh!

Van Nicholas maakt bij de Rohloff-fietsen gebruik van een excentrische bottom bracket. Ze hebben gekozen voor het model van Bushnell, omdat deze zichzelf van binnenuit in het frame klemt. Het bracket kan zo helemaal gesloten blijven, wat hem minder gevoelig maakt voor vuil.

Van Nicholas Pioneer met Bushnell EBB

Van Nicholas Pioneer framedelingDe frame-opening voor de tandriem is subtiel boven de achterpat aangebracht.

De Yukon is een racefiets-achtig model, welke Van Nicholas in meerdere uitvoeringen kan leveren. Hieronder zie je hem opgebouwd als een soort ultralichte randonneur met racestuur, Shimano Ultegra, Tubus achterdrager en spatborden. Als je geen fan bent van carbon voorvorken, dan is het ook mogelijk om een aluminium of stalen exemplaar te laten monteren.

Van Nicholas Yukon

Van Nicholas Pioneer Rohloff Beltdrive
Het strakke V-logo komt overal terug. Zo is het in het balhoofd gegraveerd en bij enkele modellen is het zelfs in de achterpatten en achtervork uitgesneden. In het geval van de Yukon zie je het logo zelfs in het Brooks zadel terugkomen. Mooi hè? Wil jij ook zo’n handgegraveerd zadeltje op je Van Nicholas? Ik maak hem met plezier voor je!

Van Nicholas Yukon met gegraveerd Brooks Swallow zadel

2 thoughts on “Bike Motion ’11 – Van Nicholas

  1. Die Yucon Race is helemaal TE GEK!!! Kan die ook met Rohloff en riem geleverd worden Michiel?
    Wat is het gewicht en wat mag die randonneur kosten?
    Dat V logo is ook erg mooi op het balhoofd.

  2. Haha, daar was ik al bang voor, Henk. Ga naar de site van Van Nicholas en bekijk het model Amazon. Die is meer geschikt voor jouw doeleinden en leverbaar met Rohloff/riem. Je kan hem online samenstellen en het gewicht wordt erbij vermeld. Standaard weegt hij ongeveer 10,5 kg en kost íe zo’n €3700,-
    Dit is zonder een eventueel racestuur en Gilles Berthoud shifter.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *