Tout Terrain Amber Road

Ja hoor… weer een ‘twentienainer’… Het Duitse merk met Franse naam, Tout Terrain, zette ook een 28-incher met dikke banden op de beurs. Maar wel één met een tandriem.

Tout Terrain is een beetje eigenwijs, een beetje vreemd, maar stiekem best lekker. Ze maken enkel stalen frames, lassen alle achterdragers aan het frame vast en passen uitsluitend schijfremmen toe.

Voor modeljaar 2012 komen de Duitsers met nog meer modellen in tandriem-uitvoering, zowel in combinatie met Rohloff als met Shimano Alfine, maar dus altijd met schijfremmen. De Nederlandse importeur zegt dat schijfremmen helemaal geen probleem voor trekkingfietsen hoeven te zijn, zolang ze maar toegepast worden in goede, handgespaakte wielen. Als je onder geen beding met schijfremmen op reis wil, dan kan je tegen bijbetaling ook een Tout Terrain met cantilevernokken laten maken.

Onderstaande model, de Amber Road, is hun nieuwe 28 inch model. Met een setje Schwalbe Big Apple banden mag je het een 29er noemen, wat Tout Terrain zelf overigens niet doet. Dit model is verkrijgbaar met derailleur, Rohloff en Shimano Alfine. Voor de overbrenging kan je kiezen tussen een conventionele ketting en de Gates Beltdrive. Dat deze stalen fiets met tandriem verkrijgbaar is, is overigens niet zo vanzelfsprekend, want een stalen achtervork is moeilijk stijf genoeg te krijgen volgens de eisen van Rohloff en Gates.

Tout Terrain Amber Road

Voor het wat ruigere werk heeft Tout Terrain ook meerdere 26 inch modellen in de collectie, zoals onderstaande Metropolitan met Rohloff en tandriem. Mooi kleurtje, hè?

Tout Terrain Metropolitan

Een ander zeer interessant model stond helaas nog niet op Bike Motion. Naar verwachting komt er in de tweede helft van 2012 een Silkroad Xplore met de nieuwe Pinion gearbox. Dit is een in het midden van het frame geïntegreerde versnellingsbak met maar liefst 18 versnellingen. Meer hierover wanneer er meer info beschikbaar komt.

Tout Terrain Silkroad Xplore Pinion 2011

1 thought on “Bike Motion ’11 – Tout Terrain Twentyniner Tandriem

  1. Iemand ervaring met dit merk in het algemeen en de Metropolitan in het bijzonder? En dan dus het model met tandriemaandrijving.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *