In een donker hoekje van de Bike Motion beurs werden de BlinkerGrips, handvatten voor de fiets met ingebouwde lichten, getoond. Handig en veilig voor forensen, vakantiefietsers die langs een drukke weg fietsen en veel te hard rijdende E-bikers!

De BlinkerGrips zijn een nieuw Zwitsers inititatief en voorlopig alleen te koop via Amazon.com. Helemaal nieuw is het concept eigenlijk niet, want in de motorwereld zijn er al veel varianten te koop.

De BlinkerGrips fungeren als richtingaanwijzer of als continu brandende side markers. In het ergonomisch gevormde handvat zit een batterijtje en je bedient de lampjes met een knopje bij de duim. De knop drie seconden ingedrukt houden laat de lamp continu branden en een kort klikje laat hem knipperen.

De BlinkerGrips in het kort:

 • Brandt continu of knipperend.
 • De transparante uiteinden van een zachte soort kunststof kunnen tegen een stootje.
 • Lampje wordt gevoedt door een knoopcel.
 • Leverbaar in rubber of met een leren omhulsel.
 • Regenwaterdicht.
 • Nu nog alleen leverbaar voor derailleurfietsen, maar binnenkort ook met een verkort rechter handvat voor fietsen met een draaigreep van o.a. Rohloff en Nexus.
 • Prijs: €49,95
Ik heb de mensen van BlinkerGrips aangeraden ook varianten met bar-ends te ontwikkelen, want dan worden ze interessanter voor vakantiefietsers. Daar gingen ze direct over nadenken.

Wat denken jullie? Is hier een markt voor?

 

14 thoughts on “BlinkerGrips – handvatten met verlichting

 1. Ik heb ze ook gezien en vroeg me dus ook ook af of ze met bar-ends beschikbaar waren. Ik zie de toepassing vooral in extra licht in het donker. Vraag me af of het als richtingaanwijzer heel veel toevoegt.

 2. Ik had ze gezien. Jammer dat ze niet in de standaard ergon handvaten passen. Dan had ik ze zo gekocht!

 3. De “doelgroep” die dit koopt rijd meestal al met prima verlichting/zichtbaarheid in het donker.Vind iets uit waardoor elke fiets in het donker altijd goed zichtbaar is voor iedereen ! Nu het weer vroeg donker word is het schokkend hoeveel mensen er zonder verlichting rondrijden en eigenlijk hun leven niet meer waard vinden dan € 10,00,waarvoor je 2 kwalitatief goede LED lampjes koopt.

 4. Als je fiets omvalt kan je gelijk nieuwe kopen. Zeer breekbaar. Tacx heeft zoiets voor race sturen. Na 1 week had ik al een gebroken exemplaar.

 5. Karel, het uiteinde is van een zacht materiaal gemaakt. In het filmpje kan je zien dat de lamp niet direct kapot gaat bij een val. Gelukkig zijn de uiteinden los verkrijgbaar, zodat je niet het hele handvat hoeft te vervangen.

 6. Dan had ik beter eerst het filmpje bekeken ipv een snel (mobiel) antwoord te geven. Ziet er steviger uit dan gedacht.

 7. Als richtingaanwijzer hebben ze hetzelfde euvel als richtingaanwijzers bij auto’s tegenwoordig hebben: er zijn zoveel varianten toegestaan dat je als verkeersdeelnemer niet weet waar je moet kijken. Als je achter een fiets rijdt let je niet op het stuur ervan.
  Ik vind het veelzeggend dat ze in het filmpje een cirkeltje tekenen op het moment dat je het lampje moet zien.

 8. In de knipperstand brandt het lampje langer niet dan wel, dat zou ik net andersom gedaan hebben. Maar op zich geen gek idee, en ik denk béter zichtbaar dan de aangehaalde Tacxlampjes voor op de racebocht.

 9. En soms beterderder zichtbaar dan een uitgestoken hand.

  Ook handig om voor en in de bocht weer twee handen aan het stuur te kunnen hebben, zodat je met links kan remmen en met rechts kan schakelen.

 10. Dat het lampje ook kan knipperen vind ik goed, nog beter zou zijn als in het achterlicht ook iets gemaakt kan worden dat aan weerskanten kan knipperen, zodat de medeweggebruiker/fietser weet waar je naar toe gaat.
  Misschien moet je de verkeerswet hier ook weer voor aanpassen.
  Een hand uitsteken blijft altijd nog de beste keuze, als iedereen dit tenminste ook doet!
  Een spiegeltje op de fiets vind ik ook een uitkomst zeker bij een bepakte vakantiefiets. Omkijken gaat veelal gepaard met even slingeren en met een spiegeltje heb je hier geen last van.
  Maar de ideeën zijn goed en in de toekomst zal dit zeker leiden tot een goed product.
  Frits

 11. Ruud, daar heb je wel een goed punt. Mensen die bewust zijn van hun kwetsbaarheid in het donker en dit soort artikelen interessant vinden, hebben inderdaad vaak al goede verlichting. Het zou goed zijn als een fietsfabrikant deze BlinkerGrips standaard op de fietsen monteert.

 12. Nu nog handvaten met verwarming voor de koude wintermaanden. Met de naafdinamo’s van tegenwoordig zou dat theoretisch moeten kunnen.
  Voor mij zijn koude vingers in de winter, zodra de temparatuur onder de 10 graden komt, een iedere keer terugkerend probleem, ondanks handschoenen.

 13. Nog ter aanvulling op mijn vorige post:
  Handschoenen met verwarming bestaan al, maar dan met een batterij en voor motorrijders is er ook een mogelijkheid om ze op de accu van de motorfiets aan te sluiten (met een draad met aansluitstekker). Zoiets zou voor de fiets ook moeten kunnen, aangezien er ook al telefoonopladers zijn voor trekkingfietsen, zodat je fietsende weg je telefoon op kunt laden met de stroom van je naafdinamo.
  Als ze nu handschoenen zouden hebben die je ook op die manier zou kunnen aansluiten (er zou dan op m’n fiets zo’n aansluitpunt moeten zitten waar je de draad die uit je handschoenen komt op aan kunt sluiten).
  Het is maar een idee; nu nog een fabrikant die zoiets kan maken…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *