Kijk, hier word ik nou blij van! Een art-deco frameplaatje met een Christoffeltje erop en een heuse Sint Christoffel-fietsbel!

Het van verchroomd metaal vervaardigde Christoffel-embleempje vond ik op Marktplaats. De Christoffelafbeelding is ingekleurd met een mooie transparante rode laag en daaronder is er ruimte om een tekst in te laten graveren. Welke wijze uitspraak zal ik hier eens op zetten?De Christoffel-bel vond ik op een tweedehands fiets. En ik heb ‘m voor noppes! Op het hendeltje staat het merk “Reich” en rond de afbeelding van de heilige Christophorus met het kindeke Jezus staat de tekst: “Aspice Christophorum Et Tutus Viam Carpe”. Ik moet onderweg natuurlijk nog altijd zelf goed uit m’n doppen kijken, maar met zijn vrolijke getringel draagt deze bel vast en zeker bij aan meer veiligheid voor mijn voorliggers en mijzelf.

Heb jij ook een Christoffeltje aan je fiets of draag je hem op een andere manier bij je? Mail dan een paar foto’s naar info@sintchristophorus.nl. En mocht je toevallig ergens een fiets-gerelateerd Christoffel-dingetje te koop zien staan? Tip me dan!

11 thoughts on “Christoffel frameplaatje & fietsbel

 1. Ik heb vandaag op Marktplaats een bierpul geplaatst met in het tinnen deksel een fietsbel met deze tekst. Ik vond het al een bijzonder exemplaar.

 2. Chantal, die frameplaatjes ken ik. Die worden nog nieuw gemaakt. Maar wat nog leuker is, toen ik door jouw tip op Marktplaats ging kijken kwam ik een heuse klassieke Saint Christoph fiets tegen! Dit was vroeger een Italiaans fietsmerk. Met Christoffel embleempjes op het balhoofd en de spatborden. 🙂

 3. Hallo Chantal

  Als je ooit in het noorden van België, tegen de Nederlandse grens, Tilburg, fietst met uw met Christoffel uitgeruste fiets fietst mag je wel eens komen kijken naar mijn miniverzameling van attributen van Christoffel.
  Op de Rabokalender van dit jaar staat ook een foto van de Christoffelwijding aan kapel Nijhoven in de buurt van Baarle Nassau.
  Groeten
  Jan

 4. Ik heb vandaag een oude bronzen fietsbel gekocht zoals op deze foto’s maar er staan de letters ADSA op. Waar staan deze letters voor?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *