Volgend weekend is het weer zo ver! Dan opent de interessantste en belangrijkste beurs voor fietsende kampeerders weer zijn deuren. Met alles op het gebied van outdoor recreatie & trekking te voet en per rijwiel.

De Fiets en Wandelbeurs biedt u een gevarieerd aanbod van commerciële exposanten en organisaties zonder winstoogmerk. Daarnaast is er een uitgebreid programma van lezingen en workshops, waarbij vooral Frank van Rijn ieder jaar weer volle zalen trekt met zijn boeiende en humoristische verhalen.

Er is niet alleen genoeg te zien en te horen, er is ook voldoende zelf te doen. Op het indoor testparcours kunt u alle mogelijke fietsen uitproberen.

Tijdens een outdoorpracticum geven ervaren kampeerders advies en tips en fietsende ouders vertellen hoe het is om met kinderen op fietsvakantie te gaan.

Op de informatiemarkten kunt u ervaren wandelaars en fietsers vragen stellen over praktische zaken en reisbestemmingen.

In het Pelgrimspaviljoen delen bedevaartgangers hun ervaringen Aan de hand van kaarten, gidsen en beeldmateriaal kunt u kennismaken met bijzondere routes.

 

En dan hebben we nog de E-bikes… De E-bike branche is een beetje zijn draai kwijt op de Nederlandse beurzen. Er is al jaren geen algemene FietsRAI meer en daarom zochten aanbieders van E-bikes hun heil op de Bike Motion in Utrecht. Op die beurs voor echt sportieve fietsen genoten ze niet de aandacht waar ze op hoopten en de sportieve bezoekers waren er ook niet blij mee, want de meesten kregen het gevoel dat de E-bike ze door de strot geduwd werd en ze zagen de E-bike zelfs als beursvervuiling tussen alle likkebaardend lekkere exotische sportfietsen. Gevolg: de E-bike standhouders zaten zich een weekend lang in de stand te vervelen of gefrustreerd en tevergeefs om aandacht te roepen…

En nu zoeken ze dus hun heil op de Fiets en Wandelbeurs. Ook niet helemaal de optimale locatie voor deze branche, want mijns inziens is de E-bike doelgroep het breedsts vertegenwoordigd op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, de 50+ beurs en op de Huishoudbeurs, maar we zullen zien hoe de E-bike aanslaat bij de fietsvakantieganger. Mochten er interessante volwaardige trekking-exemplaren te zien zijn, dan zal ik daar verslag van doen.

De Fiets en Wandelbeurs wordt gehouden op zaterdag 9 & zondag 10 februari. Openingstijden op beide dagen: van 10:00 tot 17:00.

Kaarten kunt u voorbestellen via internet of aan de kassa kopen.

1 thought on “Fiets & Wandelbeurs 2013

  1. Je kunt ook een kaartje proberen te bemachtigen op ticketveiling.nl. Ik kwam daar deze week voor 4 Euro (+5 Euro transactiekosten) aan 2 kaartjes.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *