Dit bericht is niet bedoeld om u te ontmoedigen! Zie het liever als een uitdaging. 😉

Het record rond de wereld fietsen staat sinds vorig jaar op naam van de Engelsman James Bowthorpe. Het oude record van 194 dagen van Mark Beaumont (op een Koga) werd door James op zijn Santos met 19 dagen verbeterd. Dat betekent maar liefst 29.065 km in slechts 175 dagen! Rare jongens die Engelsen…

De 32-jarige Bowthorpe ondernam zijn monstertocht om geld in te zamelen voor Parkinson-onderzoek. Met zijn geslaagde recordpoging haalde hij maar liefst 1,8 miljoen Pond op!

De Engelsen waren uiteraard terecht trots op James’ prestatie. De dag na zijn thuiskomst werd James direct in de studio van BBC London op een stoel gedrukt voor een interview.

Waar wij dan weer trots op zijn, is dat James op een fiets van Nederlands makelij reed, namelijk een Santos Travelmaster 2.8 met Rohloff Speedhub en tandriem aandrijving. Overduidelijk een goede keus, want bijna nul-komma-nul onderhoud en een minimale kans op trammelant. James hoefde slechts 1 keer een nieuwe tandriem te monteren. Met de tweede tandriem rijdt hij inmiddels al meer dan 20.000 km! Zie hieronder James Bowthorpe samen met ‘Santosman’ Robbert Rutgrink.(Via: Santos)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *