Fietsreizigers die met een Santos, Idworx, Koga, Surly of Velotraum de wereld rond trappen zijn er te over. En bijna allemaal hebben ze natuurlijk een eigen blog waarmee ze het thuisfront op de hoogte houden. Dat is allemaal niet meer zo bijzonder (pfff, doe het ze maar eens na…). Harry en Roelie uit Oirschot doen dit ook. Wat bij dit tweetal wel uniek is, is dat ze hun wereldreis ondernemen op een fiets van het relatief jonge Brabantse merk Pilot.

 

Pilot Vamos

Harry en Roelie worden door Pilot gesponsord met twee exemplaren van de Vamos. Titanium frame, Pinion P1.18 versnellingsbak, Gates tandriem, Shimano XT schijfremmen, Schwalbe Mondial banden, enz. Allemaal heel mooi en goed spul.

De Vamossen zijn op alle mogelijke manieren volgehangen met tassen van Blackburn. Het is een mooie mix geworden van conventionele panniers en bikepacking tassen. Vooral de in grootte variabele frametassen lijken me ideaal!

‘Even’ lekker helemaal weg

Harry en Roelie verkochten al hun bezittingen, inclusief hun woning, en trokken op 29 juni de wijde wereld in. Ze hebben er drie jaar voor uitgetrokken en het eerste half jaar zit er inmiddels op. Hieronder zie je de geplande route en op deze pagina van hun weblog kan je de reeds afgelegde weg bekijken.

 

Goed doel

Begin 2015 werd Harry onwel tijdens het mountainbiken. Een maand en veel onderzoeken later onderging hij een openhartoperatie en kreeg hij 6 bypasses. Er was gelukkig (nog) geen sprake van een hartinfarct. Dankzij de inspanningen van het mountainbiken kwamen de dreigende afsluitingen van de aders aan het licht, voordat er een hartinfarct kon ontstaan.

Toen Harry en Roelie in 2017 besloten om een fietstocht rond de wereld te maken, was het goede doel snel gevonden: de Hartstichting. Ze ondernemen deze monstertocht dus niet alleen voor zichzelf, maar ook om geld in te zamelen voor de Hartstichting en in het bijzonder voor het onderzoek naar de opsporing van dreigende hartinfarcten.

 

Sponsoring

Bouwers van trekkingfietsen worden bijna dagelijks bestookt met sponsorverzoeken. Op zich geen gekke gedachte, maar je moet tegenwoordig wel met een goed verhaal en een aantrekkelijk plan komen om de potentiële sponsor over te halen een stel fietsen uit te lenen.

  • Je moet een uitzonderlijke prestatie neerzetten.
  • Maak een eigen website en update die met grote regelmaat.
  • Doe je best om exposure te genereren.
  • Zonder goed doel kan je sponsoring bijna wel vergeten.

Harry en Roelie hadden (bewust of onbewust) wel het hele plaatje compleet om in aanmerking te komen voor sponsoring. Pilot zag er wel wat in, want zo’n wereldreis is natuurlijk een perfecte duurtest voor de Vamos.

Harry en Roelie hebben ook iets gedaan wat mij heel erg aanspreekt. Ze hebben allebei een Christoffeltje aan hun fiets hangen! Een beetje bijgeloof kan nooit kwaad.

 

Dit soort ondernemingen waar een goed doel aan gekoppeld is, heeft exposure nodig. Niet alleen voor het goede doel, maar ook voor morele steun. Bij deze! Volg Harry en Roelie op hun website Heart to Beat! Donaties en aanmoedigende woorden zijn welkom!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *