Op Bike Motion liep ik tegen een pop met een merkwaardige bloemetjeskraag aan. Het bleek om de Hövding te gaan.

De Hövding is een dikke kraag met een stukje elektronica en een airbag die helmweigerende fietsers extra veiligheid moet bieden in geval van een botsing. Wat ze allemaal wel niet verzinnen om aan de man/vrouw te brengen…

Om de Hövding een beetje interessant te maken voor de stijlgevoelige fietser doen ze er een hip stofje omheen en tonen ze op hun website een paar mooie plaatjes van trendy mensen met zo’n plofzak om hun nek. Yes! Nu wil ik hem ook! Echt wel!

Maar helaas… IJdelheid heeft zijn prijs. Drieduizendnegenhonderdachtennegentig Zweedse Kronen om precies te zijn. Dat is omgerekend maar liefst 461 Euro. Maar… als je je kapotgeklapte opblaashelm na een ongeluk opstuurt krijg je wel korting op een nieuwe! Niet te koop bij de Ikea, wel online via www.hovding.com

Check de coole filmpjes hier.

Nee, dank je. Ik vind de Hövding maar een raar ding… Ik zet wel gewoon een helm op. Dan maar een plat kapsel…

6 thoughts on “Hövding airbaghelm voor fietsers

  1. Ja, inderdaad een raar ding. Dat vonden we in 1970 ook van de autogordel. Lees eens het onderzoek van de Fietsersbond over hersenletsel. Daar helpt een fietshelm dus helemaal niet tegen. Ik denk dat die “rare” kraag een grote toekomst heeft als de werking is zoals die wordt geclaimed!

  2. Bij wielrenners en mountainbikers is het gelukkig ‘not done’ om zonder helm te fietsen. Die hippe sporthelmen horen gewoon standaard bij iedere wieler-outfit, maar ik ben bang dat de gewone huis-tuin-en-keuken-fietser te ijdel en te laks is om met zo’n plofkraag boodschappen te doen of de kinderen naar school te brengen.

  3. Het probleem is altijd om een goede risicoschatting te maken. Het beste middel om geen letsels te krijgen door fietsen is om niet te fietsen… lijkt me toch geen goede benadering. Zo’n plofkraag is natuurlijk ook een puike bescherming voor voetgangers: er zullen best wel een aantal voetgangers zijn die worden aangereden door een auto (of een fiets) en daardoor hersenletsel oplopen.

  4. De eerste dag was ik me steeds bewust dat ik de kraag om had maar een dag later voelde het als een sjaal, gewoon comfortabel . Nu vergeet ik zelfs dat ik hem op heb. Ik wissel hem af met mijn zoon. Als hij in de spits fietst draagt hij hem en hij heeft er ook geen weet meer van dat hij hem draagt .

  5. Deze ochtend fietsongeval gehad (gladde tramsporen) . Deze rare fietshelm heeft mijn ‘leven (toch hoofd en hals) gered
    Zo blij dat ik hem aan had

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *