Shimano toonde op Bike Motion een nieuwe schoen-pedaal combinatie met de naam Click’r. Dit systeem is bedoeld voor de toer- en vakantiefietsers die het eng vinden om stevig aan de pedalen vastgeklikt te zitten.

Fietsen met klikpedalen is fijn, want je voeten blijven meer ontspannen op het pedaal, je stuitert er niet vanaf en je kan naast duwen ook aan het pedaal trekken. Echter, bij veel fietsers (met name dames) heerst de angst dat je in geval van nood niet snel genoeg van je pedaal los kan komen. Om deze angst weg te nemen heeft Shimano het Click’r pedaal aan de collectie toegevoegd.

Het Click’r systeem werkt exact hetzelfde als Shimano’s normale SPD-systeem., maar dan met een 60% lagere veerspanning. In- en uitklikken gaat zo veel makkelijker wat voor vakantiefietsers die niet over ruige mountainbikepaden stuiteren erg fijn is.

Het SPD-pedaal is voorzien van een grote kunststof kooi, zodat schoenen met een minder stijve zool ook voldoende ondersteund worden en je zo af en toe ook met normale schoenen kunt fietsen. Voor wandelschoenen zonder SPD-plaatjes zijn de pedalen niet geschikt, want daarvoor zijn ze te glad.

De Click’r pedalen zijn met alle SPD-schoenen van alle merken te combineren, maar Shimano heeft ook een drietal eigen fiets-loopschoenen aan de Click’r-collectie toegevoegd.

De Click’r-schoenen moeten het comfort van normale wandelschoenen combineren met de extra stevigheid en drukverdeling die van een fietsschoen verlangd worden. De zool is gevormd als die van een casual alledag-schoen en is dus niet zo grof als die van een bergschoen.

De Click’r schoenen zijn luchtige zomerschoenen. Wil je stevigere zolen en een degelijkere, waterdichte schoen, dan kan je naar Shimano’s ‘heavy duty’ trekkingschoenen met Vibram-zolen en Gore-Tex binnenvoering kijken.

De Click’r schoenen kosten €79,95, €89,95 en €99,95.

5 thoughts on “Shimano Click’r fiets-loop-schoenen & klikpedalen

  1. heeft er al iemand ervaring met de click’r pedalen?. Waar ik met name benieuwd naar ben is of je met gewone schoenen ook op deze pedalen kunt fietsen?.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *