Foto: El Diario de la República

Heden morgen bereikte ons het trieste nieuws dat er in Argentinië twee Nederlandse fietsers zijn verongelukt. Ellen Baarslag (48) en Sandra Polderman (45) zijn zondagochtend (lokale tijd) op een autoweg vlakbij Balde door een vrachtwagen geschept. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, maar volgens de 29-jarige bestuurder van de vrachtwagen staken de twee plotseling over. De politie sluit niet uit dat de wind de twee vrouwen de weg op heeft geblazen of dat de trucker in slaap is gevallen.

Ellen en Sandra, die met elkaar getrouwd waren, vertrokken maandag 19 december op hun oranje Santos tandem, ‘Lien Masjien’, om acht weken door Argentinië te fietsen. Eerder reisden de twee per tandem door Azië, Australië en Amerika. Over deze reis door Argentinië hield het stel een blog bij over hun ‘Ontdekking van…’. Op hun laatste blog schreven ze op de ochtend van de rampdag dat ze fan zijn van Argentinië en dat ze meer en meer beseffen hoe goed ze het hebben in Nederland.

De vrachtwagenchauffeur is gearresteerd op verdenking van dood door schuld.

Onze gedachten en steunbetuigingen gaan uit naar de familie, vrienden en kennissen van Ellen en Sandra.

Bronnen: El Diario de la República & Telegraaf.nl

9 thoughts on “Twee Nederlandse vrouwen verongelukt in Argentinië

 1. Als je bovenstaand artikel leest en het vanmorgen op de radio hoorde , schieten woorden hier te kort. In en in triest. Ik wens de families veel sterkte toe de komende tijd.

 2. Ik hoorde het gisterenmorgen op de radio en had toen geen woorden. Nu nog steeds niet…

  Veel sterkte aan familie en vrienden.

 3. Beste mensen,

  Ik ben de zus en schoonzus van Sandra en Ellen. We zijn nu al anderhalf jaar verder, maar de schok, het verdriet en het gemis van deze geweldige zussen is nog steeds hetzelfde als op die dag van 8 januari 2012.

  Dank u voor uw medeleven.

  Groeten,
  Marijanne

 4. het is al weer 2016. ik ken de vrouwen niet persoonlijk, wel hun verhalen van hun reis. Dat gaat nooit verloren……..Ze zullen altijd gemist blijven.
  sterkte

 5. Inderdaad, dergelijke ongevallen blijf je altijd bij. Gisteren 3 vrienden uitgezwaaid op Schiphol, gaan 2 maanden fietsen in Thailand. Hopelijk komen zij weer gezond en wel terug.

 6. enige troost voor de nabestaanden kan zijn, dat ze samen uit het leven zijn weggenomen, terwijl ze hun dromen uitvoerden…in volle liefde voor elkaar. Een kort maar intens bestaan…..evengoed..blijft triest natuurlijk!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *