Bicycling in Utah

Wij, Paul Jeurissen & Grace Johnson, reizen de komende jaren per fiets om de wereld op zoek naar inspirerende fietsfoto’s. Kijk mee over de schouder van de fietsfotograaf.

In 2008 reden we over de dirtroads in en rond Canyonlands National Park. Je voelt je daar als fietser een onbeduidend stipje in dat indrukwekkende landschap. Het gebied is een droom voor iedere fotograaf, want na elke bocht ontvouwt zich een nieuw decor. Ook deze keer. Bij het bereiken van de White Rim canyonwand werden we plots getrakteerd op een indrukwekkend uitzicht. Ik sprong van mijn Koga, greep mijn camera en klauterde snel over een paar rotsen. De fiets kon nu meer van de zijkant gefotografeerd worden en ook de afgrond kwam beter in beeld.  Grace was zo aardig om vlak voor de bocht nog even te wachten totdat de zon doorbrak, omdat ze wist dat dit een betere foto zou opleveren.

Fietsfoto tips:

  • Als fietsfotograaf moet je snel kunnen reageren, dus draag die camera zo dicht mogelijk bij je, als het even kan in de stuurtas, want je weet nooit of die fotokans nog eens terugkomt.
  • Zorg voor een spannende compositie. Dit lukt meestal niet vanaf je fietszadel, dus stap af en toe eens van je fiets en ga een op zoek naar afwijkende standpunten.
  • Probeer een “rustige” foto te maken en vermijd te veel drukke details, die trekken de aandacht van de fietser weg. Pak bijvoorbeeld je telelens en maak een mooie uitsnede waarbij er niet teveel gebeurt binnen het kader en zoek naar de balans in je foto.
  • Een kleine rode fietser fotograferen in de uitgestrekte natuur (mijn handelsmerk) is erg populair geworden, want het laat pas echt zien hoe groots het landschap daadwerkelijk is.

Volg Paul & Grace op: www.bicyclingaroundtheworld.nl

2 thoughts on “Fotografie Tips voor je Fietsvakantie #1

  1. Prachtige foto!! Ik kijk uit naar meer tips, ik heb mezelf voorgenomen om tijdens de aankomende vakantie wat minder alledaagse kiekjes te nemen en wat meer de tijd te nemen voor dit soort composities

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *