Mag ik u voorstellen aan Paul Jeurissen; een Nederlandse, professionele fotograaf, gespecialiseerd in fiets- en reisfotografie.

In 1981 fietste hij de Trans-America Trail, een reis van de west- naar de oostkust van de Verenigde Staten. Tijdens deze fietstocht heeft hij niet alleen zijn toekomstige vrouw Grace Johnson ontmoet, maar werd hij ook verliefd op het fotograferen van het Amerikaanse landschap, de mensen en de gebeurtenissen tijdens de fietstochten zelf.

Paul Jeurissen met zijn vrouw, Grace Johnson.

In de volgende jaren hebben Paul en Grace talrijke fiets-fotoreizen gemaakt, in totaal meer dan vier jaren over 4 continenten. Paul werd sinds de 90’er jaren het best bekend om zijn fotografische stijl in de serie ‘Cycling Landscapes’; een kleine rode fietser in een monumentaal landschap, met zijn geliefde Grace in de hoofdrol.

Verder is hij gespecialiseerd in het fotograferen van fietscultuur en de fietsreiziger in contact met andere culturen. Deze beeldimpressies zijn gepubliceerd in diverse nationale en internationale tijdschriften.

In 2010 hebben Paul & Grace hun huis verkocht en zijn ze met hun Koga Signature fietsen vertrokken naar zuidoost Azie voor de start van een meerjarige fietsreis rond de wereld. Dit is geen fietsvakantie meer, maar een ‘way of life’. Het thema van dit fiets- en fotoproject is: ‘Bicycling around the World in search of inspiring cycle images’. De uitdaging zal zijn om de verschillende fietsculturen over de hele wereld fotografisch vast te leggen. Paul Jeurissen & Grace Johnson zijn te volgen op hun website bicyclingaroundtheworld.nl

2 thoughts on “Introductie: Paul Jeurissen – Bicycle Photography

  1. Leuk, maar dood spoor precies… misschien wat extra ledenfoto’s? En wat ik vooral verwachtte bij de tips: welk materiaal neem je mee of laat je thuis. Ben zelf ook fotograaf en gezien de recente evoluties inzake materiaal lijkt me dit dus boeiend inzake materiaal, net zoals de lichtere of zwaardere banden, het al dan niet meenemen van de – uiteraard meestal zwaardere – winterslaapzak,…
    Het si ook een contuinu evoluerende markt, waar de dingen snel gaan. Momenteel neigt mijn voorkeur naar een systeemcamera als de Sony NEX-6 of de Olympus OM-D10, maar in het najaar is er Photokina en dan komt misschien de langverwachte doorbraak voor de Canon Eos M terwijl er geruchten gaan dat de concurrenten fullframe camera’s gaan lanceren. Low budget en vrij degelijk is de Sony Cybershot HX300 qua prijs-kwaliteit onklopbaar (zij het met zijn 660 gr iets aan de ‘zware’ kant, al heb je dan wel een 50X optische zoom, digitale viewfinder en ingebouwde flits). Duurder mag? Dan spring ik naar de Sony NEX-6, of ook naar de olympus OM-D E-M10 om dan door te stoten naar een Sony A7, die uiteraard met lenzen bij iets omvangrijker wordt ondanks zijn 416 gr lichte body. Canon en Nikon hebben goed spul in spiegelreflexen en bijhorende lenzen, maar die zijn om te trekken helaas te zwaar wat mij betreft. Hun systeemcamera’s kunnen (voorlopig?) niet op tegen de concurrentie. Panasonic heeft met de Lumix reeks ook mooie toestellen, maar gezien prijs-kwaliteit momenteel niet meer in de markt tegen de hierboven aangehaalde modellen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *