Koga’s nieuwe “twentyniner” trekkingfiets heeft in de categorie All Terrain Bike/Travellerbike/Trekkingbike een Eurobike Gold Award toegekend gekregen.

Het statement van de jury luidt:

The new WorldTraveller 29 is a dream for any long distance traveller. Extensive tests have shown that a touring bike based around a 29er mountain bike has numerous advantages. Larger, wider tyres mean a more composed ride, longer ground contact patches and better traction. They also roll over bumps or loose gravel more easily, and they are more comfortable. Skilfully balanced geometry means that even fully loaded, the WorldTraveller 29er remains responsive. Equipped with the sporty Shimano SLX groupset, Magura HS-11 hydraulic brakes, 40-spoke rear wheel and stable, integrated Tubus rear rack, the WT 29er is all set for extreme touring.”

Koga heeft voor modeljaar 2012 de gehele website vernieuwd. De 2012-noviteiten staan al online en dat geeft ons mooi de gelegenheid om de nieuwe WT29 eens nader te bekijken.


We zien een mooi frame van de nieuwe 6069 aluminium legering met “triple butted” buizen, gladde lasnaden en PressFit trapas. Deze trapas met in het frame geïntegreerde lagers is een grote verbetering t.o.v. de voorheen gangbare trapassen, waarbij de lagers buiten het frame lagen. Het frame is in een mooie mat-bronzen kleur gespoten en de werelddelen zijn in een laag-contrast-kleur over de buizen vespreid.

De afmontage ziet er verder erg goed uit. We zien een Shimano SLX-groep en fijne Magura HS11 hydraulische remmen. Het achterwiel heeft een Shimano XT naaf met dubbele sealing en telt 40 spaken om extra goed berekend te zijn op zijn taak om veel bagage te dragen.

Verder zien we een Shimano naafdynamo met een Automatische B&M IQ Cyo LED-koplamp, stevige Tubus dragers voor en achter, standaards aan de achtervork en de lowrider, Ergon handvatten en barends, grote platform pedalen met industrielagers en Vredestein Perfect Trek 47mm banden. Koga heeft voldoende ruimte tot de spatborden over gelaten om banden met een nog wat grover profiel te kunnen monteren.

Het geheel weegt volgens Koga – afhankelijk van de maat – zo’n 16,3 kg. Netjes! Dit complete en degelijke trekkingfietsje kost €1999,-. En dat is ook gewoon erg netjes!

Fotocredit: Bike & Trekking

Bij wijze van experiment toonde Koga in Friedrichshafen ook deze zwarte WorldTraveller met de werelddelen in verschillende felle kleurtjes. Mwah… Doe mij de werelddelen maar in diverse tinten grijs of beige.

4 thoughts on “Eurobike Award voor Koga’s WorldTraveller 29er

  1. Ik vind ‘t wel een erg mooie fiets geworden. Die zwarte doet me teveel aan als een kinderfiets met die rare gekleurde vlekken. Laat die maar bij een experiment blijven.

  2. Ziet er inderdaad een nette fiets uit, ik ben wel benieuwd of je nu veel verschil merkt ten opzichte van een “28er”

  3. @Roel: Gewoon, bij de betere fietsenwinkel. De velgmaat is hetzelfde als alle hybrides, dus er is keuze genoeg. Onder andere Schwalbe en Vredestijn hebben dikkere banden met grof profiel in de collectie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *