Ga je komende maand op fietsvakantie richting het Zuiden? Kom dan op 1 juli kijken bij de Retro Ronde van Vlaanderen! Wollen truien van toen, vélos met vitessen op het kader, worstenhelmen, stofbrillen en beklimmingen met kasseien. In de RetroRonde van Vlaanderen zijn de racefietsen ouder dan 30 jaar en men dient in passende kledij deel te nemen.

Centrum Ronde van Vlaanderen VZW presenteert in samenwerking met Eddy Merckx en Brooks op zondag 1 juli 2012 de RetroRonde van Vlaanderen! Een fietstocht van 40 of 70km in ware flandrienstijl over het historische parcours van de Ronde van Vlaanderen. Op de eerste dag van het evenement zijn er een wielerrommelmarkt en een heus Belgisch bierfeest en op zondag 1 juli wordt de ronde verreden en zijn er tal van feestelijke activiteiten op het plein van Oudenaarde.

Bekijk de foto’s van de RetroRonde 2011 HIER.

Wie zich tijdens de RetroRonde als een echte coureur van toen weet uit te dossen maakt kans op de titel van ‘Ravissantste RetroRondeRenner‘. In opdracht van Brooks heb ik een tweetal zadels van een speciale gravure voorzien en de winnaar ontvangt het Brooks Swift Titanium zadel met RetroRonde logo!

Bekijk hier meer foto’s van de speciale RetroRonde-zadels.

Het belooft een gezellig evenement te worden! Ik ga er op de fiets heen en overnacht op een camping in de buurt. Klik hier voor informatie over logies.

Fiets maandag 2 juli, de dag na de Retro Ronde, ook nog even door naar Doornik (30 min van Oudenaarde), want daar is die dag de aankomst van de Tour de France!

4 thoughts on “Retro Ronde van Vlaanderen – Komt dat zien!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *