Waren jullie al bekend met de Dutch Cycling Ambassy? Ik eerst niet, maar sinds kort wel, dankzij een hele interessante film die ze op internet publiceerden. De video vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de Nederlandse fietspaden.

De Dutch Cycling Embassy is een netwerkorganisatie van publieke, private en maatschappelijke partijen, verbonden aan de Nederlandse fietscultuur. De deelnemers zijn: de fietsbranche, de advies- en ingenieursbureaus, de overheden en belangenorganisaties en kennisinstellingen.

De website van de stichting zegt: “De Nederlandse fietscultuur is iets om trots op te zijn. Daarom stelt de Dutch Cycling Embassy wereldwijd onze Nederlandse fietsexpertise, -dienstverlening en -producten beschikbaar aan geïnteresseerde partijen. Zo maken we van onze fietscultuur een internationale inspiratiebron voor anderen. Daarbij profileren we fietsen als een moderne, efficiënte en duurzame wijze van vervoer, met name voor stedelijke gebieden.”

Het doel omschrijven ze als volgt: “het internationaal benutten van de Nederlandse reputatie als fietsland ten behoeve van duurzame mobiliteit en maatschappelijke ontwikkeling wereldwijd, en het vergroten van de markt voor Nederlandse (fiets-gerelateerde) expertise, producten en diensten. De Dutch Cycling Embassy draagt daarnaast bij aan ‘Holland branding’, het versterken van het merk ‘Nederland’ internationaal.”

Mooi… Weten we dat ook weer…

Wat we met dit zoveelste praat-lobby-groepje verder moeten of kunnen is mij na het lezen van hun website nog steeds niet helemaal duidelijk geworden. Wat wel heel duidelijk en interessant is, is de korte documentaire How the Dutch got their cycle paths. Enjoy!

Naar het schijnt houdt de Ambassy regelmatig ronde tafelbijeenkomsten en komt twee maal per jaar een deelnemersraad bijeen om te adviseren over het beleid van de embassy. Leuk! Waar kan ik me aanmelden? En zou ik dan ook een paar fietsbranche-collega’s mee mogen nemen?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *