Zéfal, een Franse fabrikant van fietsaccessoires, is vooral bekend om hun goede pompjes. Ze maken echter meer nuttige spulletjes, zoals bidons, bidonhouders, spatborden en zadeltasjes. Tegenwoordig wil iedere zichzelf respecterende accessoire-fabrikant een graantje meepikken van de bikepacking-hype en Zéfal wil blijkbaar niet achterblijven. Vorig jaar introduceerden de Fransen een setje bikepacking tassen met de naam Z ADVENTURE, welke nu eindelijk in Nederland leverbaar is.

De Z ADVENTURE set bestaat uit een drietal zadeltassen, een stuurrol met een uitneembare drybag en een bovenbuistasje. Een ruime frametas ontbreekt vooralsnog.

Zéfal Z ADVENTURE zadeltassen

Zéfal Z ADVENTURE stuurtas

Zéfal Z ADVENTURE bovenbuistas

Van alle bovenbuistasjes die Zéfal biedt, is deze Z ADVENTURE T1 eigenlijk de minst interessante. Hij is niet waterdicht en de rits zit bovenop, wat een natte inboedel en roestende toolkits garandeert. Veel interessanter zijn de CONSOLE PACKS en de modellen uit de Z RACE lijn. Bekijk alle modellen HIER.

De prijzen van de Z ADVENTURE tassen zijn lager dan die van gerenommeerde topmerken als Revelate Designs, Apidura, Ortlieb en Blackburn, maar de constructie is ook lang niet zo doordacht en de materialen zijn minder hoogwaardig. Zo op het eerste gezicht zijn de tassen van Zéfal vergelijkbaar met die van merken als Agu, Topeak en een aantal Ali Express leveranciers.

Ik heb zojuist een set aangeschaft om te testen en ben heel benieuwd of de Zéfal Z ADVENTURE tassen voldoende onderscheidende kwaliteiten hebben om een bestaansrecht te verwerven. Meer keuze is leuk, maar nóg meer van hetzelfde heb je uiteindelijk ook niet veel aan. We gaan het ervaren. Wie wil dit setje ook eens testen?

1 thought on “Oók Zéfal gaat bikepacken

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *