Wij, Paul Jeurissen & Grace Johnson, reizen de komende jaren per fiets om de wereld op zoek naar inspirerende fietsfoto’s. Kijk mee over de schouder van de fietsfotograaf.

We hadden een paar maanden de tijd voor de fietstocht door Zuid-India, zodat we zo veel mogelijk op de achteraf weggetjes konden blijven. We kregen hierdoor de kans om de camera wat vaker te pakken en het dorpse India vast te leggen. Zo ook op die dag toen we een groepje schoolmeisjes naar huis zagen wandelen. Grace begreep dat ik foto’s ging maken.

Ze stopte bij de dames en begon wat met hen te kletsen in het Engels. Ik hield de nodige afstand van het groepje en zorgde dat ik de zon in de rug had. Na een kwartier waren de schoolmeisjes wat meer aan ons gewend. Ik kon nu zonder op te vallen de telelens pakken en rustig een ongedwongen foto maken. De emoties van deze ontmoeting werden zo goed zichtbaar.

Fietsfoto tips:

  • Het beste moment om te fotograferen is vroeg in de ochtend en tegen de avond. Houd overdag de zon zoveel mogelijk in de rug, dat zorgt echt voor een betere belichting.
  • Duik met je camera niet direct bovenop een groep vreemde mensen: dit geeft vaak verkrampte grimassen. Maak ongemerkt je foto of neem de tijd om aan elkaar te wennen.
  • Maak een flink aantal foto’s van de fietsontmoeting:  gelaatsuitdrukkingen veranderen steeds en het is altijd goed om verschillende standpunten te hebben.  Achteraf pik je dan de beste foto eruit.
  • Laat die lycrabroek een keertje thuis: deze geven onnatuurlijke foto’s tussen al die sari’s. Vaak behandelt de lokale bevolking je dan met meer respect.

Paul Jeurissen & Grace Johnson reizen de komende jaren om de wereld op zoek naar inspirerende fietsfoto’s.  Je kan ze volgen op: www.bicyclingaroundtheworld.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *