Bij Ortlieb verandert voor 2015 bijna de hele collectie. Niet technisch, want qua constructie blijft alles nagenoeg gelijk. En terecht, want ze maken gewoon erg goede tassen. De Duitse fietstassenmakers vonden het echter wel tijd voor andere frisse kleuren.

De enige technische verandering is dat de meeste tassen nu voorzien worden van het verbeterde Quick-Lock 2.1 ophangsysteem.

De bekende ‘Classic’ roller-tassen krijgen nieuwe kleurcombinaties (rood, blauw, geel, zwart, antraciet) en de ‘Design Classic’ serie wordt voorzien van drie nieuwe prints.

Ortlieb heeft voor de lichtere ‘Plus’ serie gekozen voor ‘ton-sur-ton’ groen, rood, blauw en antraciet/zwart. Helaas gaat mijn favoriet, hazelnootbruin, eruit…

ortlieb-2015-kleuren

Jacobsons, de Nederlandse verdeler van Ortlieb, voert regelmatig eigen kleurseries voor Nederland, waaronder de populaire kleuren zilver en oranje. Informeer bij je dealer welke kleuren er nog meer beschikbaar zijn.

De nieuwe collectie staat nog niet op de website van Ortlieb, maar hou Ortlieb.nl in de gaten!

 

4 thoughts on “Ortlieb 2015: nieuwe kleuren

 1. Hallo Michiel, vraagje hoe bevalt de Ortlieb Plus serie? Is deze net zo sterk als de classic serie? Het lijkt me namelijk dat de ‘stof’ van de Plus serie gevoeliger is voor scheuren oid. Ik wil namelijk nieuwe tassen aanschaffen, heb nu de classics en ben daar zeer tevreden over, maar heb hele mooie plus tassen gezien…

 2. Alexander, ik spreek misschien voor mijn beurt omdat je de vraag aan Michiel stelt, maar ik wil je toch wat vertellen, misschien heb je er wat aan.

  Ik heb nu ca 10 jaar de Ortlieb Bike Packer Plus (die met Cordura) met het Quick-Lock 2 bevestigingssysteem en aan de achterzijde een kunststof zwarte plaat (die overigens bij de nieuwere versies ontbreekt zo zag ik) en die bevallen mij nog steeds uitstekend.

  Als ik nu de tassen zie, dan valt mij het volgende op:
  De Bike Packer Classic heeft aan de achterzijde een Quick-Lock 1 bevestigingssysteem met aan de onderzijde een beugel die ik van iets mindere kwaliteit vind dan die op de Plus serie zit.
  Door het ontbreken van de zwarte plaat achter wordt het gauwer vies en is dit op den duur niet meer schoon te maken.
  Ik heb zelf ook nog een Classic tas van de 30 years of waterproof (destijds een speciale edition voor het 30 jarige bestaan van Ortlieb) in een wit/zwarte uitvoering ook met de Quick-Lock 1 bevestigingssyteem. Ondanks de Classic uitvoering is de tas op een aantal plekken niet meer schoon te krijgen.
  Nu is dat natuurlijk niet de belangrijkste eigenschap van de tassen!
  Verder zakt de tas wat uit.

  Mijn Plus serie voldoet nog steeds prima, ze doen waarvoor ze gemaakt zijn. Ze zijn in de loop van de jaren wel iets verkleurd (ik heb de rode/zwarte versie) en niet meer zo strak “in hun vel” maar ze vervoeren mijn spullen nog steeds droog en veilig.
  Het Quick-lock 2 bevestigingssyteem functioneert nog steeds perfect.
  De zwarte kunststof plaat aan de achterzijde van de tassen vertonen wat gebruikssporen, maar de tassen zijn verder nog geheel intact!
  De gespen en compressiebanden zorgen nog steeds voor een veilige afsluiting van de tassen.

  Kortom tassen die hun geld dubbel en dwars waard zijn.

 3. Hoi Frits,
  Hartelijk dank voor je antwoord. Ik wacht nog even de kleuren voor 2015 af en ga dan een beslissing nemen. Maar het worden zeker ortlieb tassen 🙂
  Kan ik ze meteen laten matchen met de fiets of de fiets laten matchen met de tassen….. mmmm lastig.

 4. Ortlieb gebruikt in zijn Plus reeks Cordura weefsel van DuPont en dat is heel wat anders (sterker, lichter, duurzamer, slijtvaster) als het meer gebruikte Polyesterweefsel… Een ieder die met zijn tassen weleens een schuiver op het asfalt heeft gemaakt zal dat bevestigen; de Plus tassen van Cordura zullen er nog opmerkelijk fris uitzien, terwijl op Ortliebs Classic polyester tassen ongetwijfeld al krassen zichtbaar zijn (weet je meteen waarom die tassen dubbel gecoat zijn…).

  Ga anders een tijdje in Australië fietsen waar de zon ongehindert door de ontbrekende ozonlaag schijnt; de polyesterstof van mijn tentfoudraal was reeds na twee maanden zo broos als een papieren zakdoek, bij mijn Ortlieb Plus was geen verzwakking van het weefsel waarneembaar, pas na 100.000 km. liet de coating van het Cordura weefsel aan de binnenzijde een beetje los.

  Overings maakt niet alleen Ortlieb gebruikt van deze Cordura weefsels. Madden, Bach, Lone Peak zijn enkele namen die de meeste jongere (wereld) fietsers niets zullen zeggen, maar ook die fabrikanten maken/maakten (bijna) onverwoestbare tassen. Je vind ze nu vaak voor een habbekrats nog op Marktplaats…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *