De LappeNap is uit. Siliconen opfrommelkopjes zijn in! Je hebt ze bij de betere outdoorzaak misschien wel eens gezien; schaaltjes, kommetjes en bekers van siliconen in meerdere kleurtjes. Dit handige kampeerservies dat je plat kan knijpen en in ieder gaatje in je tassen kan proppen wordt gemaakt door Guyot Designs. Ik heb een setje uitgeprobeerd.

Bij Bever kocht ik voor €14,95 een soepkom van 500 ml. en een drinkbekertje van 200 ml. De siliconen kommetjes zijn geschikt voor temperaturen tot 204 graden. Alle soorten kokend hete soep en dranken kunnen er dus in. Afwassen doe je gewoon met water en zeep. Samen wegen ze slechts 141 gram.

Squishy Bowls, siliconen kampeer servies

De Squishy Bowls voelen in eerste instantie een beetje vreemd aan. Een beetje stroef en slapjes, maar wel lekker zacht. Er zit wel een vaag siliconerig geurtje aan…

Het ronde drinkkopje ligt lekker in de hand. Nadat ik hem gevuld had met warme koffie, betrapte ik mezelf op het krijgen van een bepaalde associatie. Zacht, rond, warm… eh, ahum… tsja…  Je kan er ook heel handig een tuitje in knijpen wat fijn drinkt of voor als je iets over wil gieten. Let wel op dat je de gevulde soepkom met twee handen oppakt, anders flubbert de inhoud over de rand.

Het mooiste aan de Squishy Bowls is dat je ze echt overal tussen kan frommelen. Samen met de brander, gasfles, bestek en pannenklem passen de soepkom en de drinkmok precies in een pannetje. Mijn gehele kampeerkeuken dus in 1 pan! Deksel erop en klaar. Ideaal!

Hebben? Ga dan naar de betere outdoorzaak. Daar hebben ze ook anders gevormde siliconen schaaltjes en bakjes, maar de lichtgewicht kampeerder heeft aan dit ene kommetje en mok voldoende.

6 thoughts on “Squishy Bowls: siliconen opfrommelkopjes

  1. Ziet er handig uit!
    Hopelijk ook een beetje goed hanteerbaar met hete koffie of soep.
    Eens kijken of ze die bij de buitensportzaak hier in de buurt ook hebben.

  2. Hee!!!, Had jij niet eerder eens verteld vroeger op de padvinderij te hebben gezeten en dat je dus enkel op houtvuurtjes kookte?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *