Ben je op zoek naar mooie titanium sierraden voor je edelstalen trekkingfietsje? Dan heb ik hier iets heel moois voor je. De ultra-minimalistische Blade is VP’s nieuwste platformpedaal voor Trekking en Urban gebruik. Gegoten uit titanium en ultra-lichtgewicht.

Ik spotte de VP Blade op de stand van Van Nicholas. Dit mooie pedaaltje zat op een titanium Van Nicholas Pioneer. Precies waar hij thuishoort!

vp-blade-titanium-pedaal-01

De body is gemaakt van 6AL/4V Titanium en het platform meet 100 x 105 mm. Kleine pinnetjes geven de nodige grip en meer lucht dan titanium zorgt voor een ultralaag gewicht van 223 gram per paar.

De Blades worden geleverd in een mooie zwarte doos, waar je na montage niets meer mee doet, maar sierraden horen nu eenmaal in een sjieke verpakking. Mede om de exclusiviteit te benadrukken en de hoge prijs te rechtvaardigen. Want hoog is ‘ie!

Komt ‘ie hoor…

 

Driehonderdnegenennegentig Euro

 

Dit of een verlovingsring? Moeilijk…

vp-blade-titanium-pedaal-02

16 thoughts on “VP Blade – Titanium platform pedaal

 1. Wat een kunststukjes zijn het toch, mooi door de eenvoud.
  Ben er laatst naar opzoek gegaan als alternatief voor de Saint pedalen waar ik wat geduvel mee had, maar kon toen geen Nederlandse importeur vinden (nu nog steeds niet eigenlijk).
  Nu ik deze astronomische prijs zie ben ik toch wel weer heel blij met de Saint’s.

 2. Heeft iemand ervaring met deze of andere platform pedalen? Ik wil weer terug van klikpedalen naar platform pedalen. Deze VP pedalen zijn erg mooi maar dat ga ik niet voor pedalen uitgeven. Ik heb zitten kijken en volgens mij zijn er 3 goede mogelijkheden: Santos Travelmaster, Ergon of Shiman MX 80. Ze zien er alle 3 goed uit, dat is het probleem niet, maar gebruikers ervaring vind ik belangrijker

 3. Ik ben bezig met een vergelijkende test van de platformpedalen van BBB, Mavic, Ergon en Shimano Saint. Verslag komt over een week of 2 online.

 4. Dank, dan wacht ik nog even. Valt me op dat je, als Santos fan, niet de Santos Travelmaster test?

 5. De ‘Santos Travelmaster’ pedalen zijn niet van Santos, maar van pedalenspecialist Wellgo. Er is heel veel meer van hetzelfde op de markt met vergelijkbare constructies, functionaliteiten en prijzen. Veel verschillende merken komen zelfs uit één en dezelfde fabriek. Ik kan de Wellgo’s wel aan de test toevoegen, maar ik heb ze nu niet liggen en ze presteren bijna hetzelfde als de BBB-pedalen.

 6. Michiel,

  Heb je de platformpedalen waaronder VP-Blades al getest? Ben erg benieuwd, want ik heb net een VNL-Amazon besteld en wil er goede platformpedalen op laten monteren.

 7. Michiel ,als je toch bezig bent met die testen ,ik wacht nog steeds op de test van de ultieme fietsbel .Liefst in de kleur die contrasteert met mijn fiets sokken maar ook niet teveel detoneert met mijn bidon .
  Graag met spoed .

  Groet.

 8. Michiel,

  Intussen heb ik een aantal platformpedalen getest. Er is niet zo veel verschil te merken tussen MX80, Ergon en VP-Blades mits je schoenen met profiel draagt.
  Heb daarom maar de VP-Blades gehouden omdat deze zeer licht zijn en prachtig om te zien. Het oog wil tenslotte ook wat en de kosten vallen intussen ook mee, want de prijs is al met 100 euro gezakt.
  O ja Herman, ik heb ook fietsbellen getest en zelf een titanium bel gekocht die ik roze heb geschilderd met zwarte bloemen. Heb nu het gevoel dat ik continu op een roze wolk fiets. Lijkt mij ook zeer geschikt voor jou.

  Groet.

 9. Nou heb ik mij helemaal de rambam gegoogled, maar ik kan nergens een Europese leverancier vinden van deze VP pedalen. Iemand een suggestie?

 10. Meerdere groothandels werken met VP. Een goede dealer kan ze voor je bestellen. En ik denk dat je wel weet naar welke winkel ik je als eerste verwijs.

 11. Heb vorige week bij Dr Beyk een mooie zeer goed klinkende spurcycle fietsbel voor mijn pilot gekocht , bij hen 35 euro op ebay vragen ze tot 50 euro, kijk op hun site voor het geluid en hoe hij gemaakt word.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *