Goldline Amerigo op Bike Motion
Dat Gazelle het met het luxe submerk Goldline serieuzer aan gaat pakken had ik al eerder beschreven. Het was goed om de nieuwe topklasse-Gazelles-die-je-geen-Gazelle-meer-mag-noemen nu in het echt op Bike Motion te kunnen aanschouwen.

Goldline’s trekkingmodellen Amerigo en Marco Polo stonden in Utrecht heel sjiek te wezen in een stijlvol vormgegeven stand. Gazelle heeft met Goldline echt een grote stap voorwaarts en upmarket gedaan, met als doel marktaandeel van o.a. Koga en Multicycle af te snoepen. Het is de bedoeling dat je Goldline een beetje ziet als wat Lexus is voor Toyota en Audi voor Volkswagen.

Goldline Marco Polo

In real-life zien de fietsen er erg netjes uit. Strak en glad afgewerkt, mooi afgemonteerd met onder andere Magura remmen, Tubus dragers, verstelbaar multi-position stuur en Shimano Deore en XT schakelgroepen.

Goldline Amerigo
In mijn eerdere artikel over de nieuwe Goldlines rezen er wat twijfels en discussie over de constructie van de achterdrager. De drager heeft namelijk niet twee steunpootjes naar de achtervork, maar zit vast met één metalen strip die onder het spatbord doorloopt. Het tijdschrift Op Pad ervoer tijdens een test een wat wiebelige achterhand. Toegegeven, in het echt ziet het er erg mooi uit, maar ik zou de fiets toch graag eens met volle bepakking testen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *