Iedereen geniet op zijn eigen unieke manier van vakantie vieren op de fiets en dat kan op ontelbaar veel verschillende soorten fietsen. Heb jij een bijzondere fiets waar je naar volle tevredenheid mee op vakantie gaat? Vertel er dan over!

In de categorie “De fiets van…” komen de reiziger (m/v) en zijn of haar fiets in beeld. Gewoon omdat het leuk en leerzaam kan zijn.

Misschien trap je het liefst op een oude terugtraprem-fiets met boodschappentassen het IJsselmeer rond? Of ploeter je heel Afrika door met een hightech tandriem-fietsje? Doe je het gezellig samen op een tandem? Misschien ben je een kilometer-vretende primitieve kampeerder of fiets je liever op je gemak naar een comfortabel pension of hotel? Alles mag! Alles is leuk!

Als jij ook graag wil vertellen over de ervaringen met jouw fiets, beantwoord dan onderstaande vragen en mail je verhaal met een paar foto’s naar: info@sintchristophorus.nl


Als wat voor soort vakantiefietser zou je jezelf omschrijven?

Op welke fiets(en) deed/doe je tot nu toe je fietsvakanties?

Waarom heb je voor dit model gekozen en waar heb je deze gekocht?

Hoe is je fiets voor de vakantietrips uitgerust?

Welke landen heeft de fiets al onder haar wielen door gehad?

Vertel eens over de mooiste tocht(en) die je ooit met deze fiets hebt gemaakt.

Welke reizen staan er nog in de planning?

Heb je misschien nog tips voor andere (beginnende) vakantiefietsers?

Alvast bedankt!


3 thoughts on “De fiets van… jou?

  1. Tijd.

    Waar halen de fietsers de tijd vandaan om ‘wereld te fietsen’. 23 dagen(?) met gezin is niet veel toch? 😉 Graag tips hahahaha

  2. Na een lange zoektocht heeft mijn Giant na ca 100.000 km plaats mogen maken voor een Santos. De “Trekking” is afgemonteerd als randonneur: racestuur, Shimano 105 (2×10), Mavic Open Pro, en natuurlijk Tubus en SKS. Het was wel wat gesleutel om hem goed op maat te krijgen. Ik heb voor een maatje kleiner gekozen ivm de (voor mij) nogal lange bovenbuis. Hij wordt in eerste instantie ingezet als woon-werk fiets, maar ook voor tochtjes en fietsvakanties.

  3. Huh? 100.000 kilometer op één fiets?! Das pas een échte praktijktest! Nou maar hopen dat built-for-life Santos (5 jaar garantie) dat ook gaat halen (…).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *