Trek Renate
Een mountainbike is een lekker robuuste fiets en daarom vaak een prima basis voor een trekkingfiets. De Trek en Orbea van Henk en Renate uit Apeldoorn zijn twee stoere en snelle reisfietsjes geworden.

Als wat voor soort vakantiefietsers zouden jullie jezelf omschrijven?

We mogen graag van de omgeving genieten. Renate is wat meer van stoppen en kijken en Henk wat meer van het doorgaan en al fietsende rondkijken, want we moeten wel aan de kilometers komen. Verder niet te luxe, maar ook zeker niet te primitief. Slapen bij verschillende mensen vinden we erg leuk. Luxe hotels zitten er voor ons niet in… Het vakantiefietsen geeft ons het ultieme gevoel van vrijheid!

Op welke fietsen doen jullie de fietsvakanties?

Renate op de Trek 8000 en Henk op de Orbea Enigma. Beide mountainbikes met dragers voor en achter op de fiets gemonteerd.

Trek Renate

Orbea Henk
Waarom hebben jullie voor deze modellen gekozen?

Naast dat we het leuk vinden om lange trips te maken op de fiets vinden we het belangrijk dat de fiets ook off-road bij het mountainbiken goed inzetbaar is. Aangezien Henk al een mountainbike had en deze heeft omgebouwd tot vakantiefiets, kon Renate niet achterblijven. De Trek is gebruikt gekocht.

Hoe zijn de fietsen voor de vakantietrips uitgerust?

Beide fietsen hebben de dikke banden ingeruild voor wat dunnere en gladdere banden om de rolweerstand te verlagen. Daarnaast hebben we op beide fietsen dragers gemonteerd. Henk een minimalistische Tubus Fly en Renate een zadelpendrager van BBB. Beide fietsen hebben voordragers voor verende voorvork van Cordo. De fietsen hebben geen speciale montagenokjes, dus het was even puzzelen om de dragers erop te krijgen. Aan de dragers hangen we mooie Ortlieb tassen die bij de meest ruige weersomstandigheden hun mannetje staan. Daarnaast biedt het ruimte om teveel bagage mee te nemen.

Trek & Orbea met bagagedragers van Cordo en Tubus
Het was even puzzelen, maar de dragers zitten erop!


Welke landen hebben de fietsen al onder hun wielen door gehad?

Beide fietsen tot nu toe alleen Nederland, maar daar gaat heel snel verandering in komen.

Vertel eens over de mooiste tocht(en) die jullie ooit met deze fietsen gemaakt hebben.

We hebben onze eigen Zuiderzee route gefietst. Daarbij hebben we ook Texel aangedaan en zijn we over de afsluitdijk weer terug gereden. Dit is een erg mooie route waarbij wij het geluk hadden dat het super fietsweer was. Er zijn veel dorpjes die je via deze route aandoet waar ook lekker een bak koffie met gebak niet mag missen.

Welke reizen staan er nog in de planning?

Morgen vertrekken we naar Santiago de Compostella. Dat wordt een mooie uitdaging voor ons. De stad van de liefde en dat is natuurlijk fantastisch om de huwelijks(fiets)reis vanuit deze mooie plaats te starten. Daarnaast scheelt het weer een stukkie, kunnen we de trip binnen onze vakantiedagen redden.

Hebben jullie misschien nog tips voor andere (beginnende) vakantiefietsers?

Begin rustig, neem de tijd voor de voorbereiding en geniet er vooral heel erg van.

 

1 thought on “De fietsen van… Henk en Renate

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *