Santos multifunctionele bidonhouder

Santos presenteerde op de Fiets & Wandelbeurs een nieuwe bidonhouder die geschikt is voor flessen van alle formaten. Handig!

Deze ‘one size fits all’ flessenhouder is een afstudeerproject van industrieel ontwerper Roy Roelofsen. Het systeem is eigenlijk heel simpel: een kunststof kuip waar de fles in rust met twee spanbandjes om de fles stevig op zijn plek te sjorren.

Alle fietsen van Santos zijn voorzien van drie schroefgaatjes waarop je deze flessenhouder optimaal vast zet, maar de houder past ook op frames met twee schroefgaten.

Santos multifunctionele bidonhouder

De houder is uitgebreid getest door Santos’ vaste testrijder en wereldfietser Marco Meijerink en is geschikt bevonden voor gewone bidons tot grote 2-literflessen. Het meenemen van twee liter water of een goede fles wijn moet nu geen enkel probleem meer zijn.

De houder is niet bedoeld voor de bidons waar je tijdens het fietsen uit wil drinken, want de flessen zitten te vast om tijdens het rijden in en uit te nemen, maar vanaf nu is het wel eenvoudiger geworden om je watervoorraad voor het koken, flessen mineraalwater of brandstoffles mee te nemen. Colaflessen passen ook, maar niet teveel hobbelen!

Santos multifunctionele bidonhouder

De verwachte winkelprijs is €27,95. Santos heeft nog geen pakkende naam voor deze multifunctionele flessenhouder bedacht. Weet jij een leuke naam? Post hem dan in de reacties hieronder!

Santos multifunctionele bidonhouder

31 thoughts on “Multifunctionele flessenhouder van Santos

 1. He dat is mooi, is er al een verwachtte datum?
  Die BBB petfleshouder die ik nu gebruik heeft met een aantal fles types toch wat problemen, dan is dit een interessantere optie

 2. Lijkt me dat je niet snel even de fles uit de houder kan nemen en snel weer terug plaatsen om een slok water of Wijn te nemen?!
  Bij de houder die ik nu heb kan ik dat met één hand tijdens het fietsen.

  Ik giet de Wijn en/of Wodka altijd over in een petfles.

 3. Michiel wat te denken van de naam”de grote slok” ik heb ze ook gezien op de beurs het enigste waar ik bang voor ben is ik heb maar 2 bevestigingspunten , en ze zijn toch echt gemaakt voor 3 dus toch weer twijfel.

 4. O, ja… daar had ik langsheen gelezen!

  NouJa… Wijn/Wodka tijdens het fietsen is een groot woord, wel drink ik rustig een flesje bier bij een stop, ik eet er dan wel bij!

  Wodka heb ik wel eens bij me en gebruik ik als slaapmutsje.

 5. Ik denk dat die dingen met 2 boutjes het makkelijk houden, dat is het probleem niet! Ik zie nog niet een verbetering tenopzichte van de beugel die ik er op heb zitten, het is idd zo dat niet elke fles past maar ik bewaar de fles die wel past!

 6. Tsja, ik bewaar die goed passende fles nu ook, maar na een week heb je wel een behoorlijk smerige fles.
  Ik heb 2 houders voor normale bidons, dat is voldoende tijdens fietsen. Onder aan de fiets hangt in zo’n BBB houder nu een 1,5 liter fles zodat ik altijd voldoende water bij heb. Die heb ik toch niet nodig onder het fietsen. Ik zie dus wel een voordeel van deze houder voor mij

 7. Je zou hem idd onder de onderbuis kunnen schroeven, waar je niet snel en regelmatig bij hoeft te zijn.
  Of voor een fles benzine in te hangen.

 8. Dat klopt Jeroen, daarom gebruik ik die beugel bijna nooit onder de onderbuis. Is ook heel kwetsbaar.
  Ik had er in Rusland benzine in.

  Maar als je heel erg veel water mee moet nemen gebruik ik altijd de Ortlieb waterzak van 4 liter of gewoon een aantal petflessen her en der wegstoppen.

 9. @ Otto, Dat ding zou me behoorlijk in de weg zitten ben ik bang, ook ligt de fles behoorlijk vlak waardoor deze er makkelijk uit kan vallen.
  Mijn stuurtas, en kaart heb ik ook op het stuur, daar komt binnenkort een GPS bij!

  De ervaring leert dat als je redelijk grote bidons gebruikt hier in West Europa dat je voldoende water ter beschikking hebt. Zo’n grote fles is makkelijk in verre oorden en als je wild kampeert en meer water bij je tentje nodig hebt.

 10. Henk daar heb je een goed punt , vooral als er een GPS bij komt op het stuur, mag ik vragen wat het is geworden type GPS. Ik zelf heb een garmin 62S ben er zeer tevreden mee.

 11. Ik heb me erinmiddels behoorlijk in verdiept Otto, en laat mijn keus nou gevallen zijn op de 62S !!
  Ik zit nog wel een beetje te twijfelen over de 62St waar een kaart van Europa standaard inzit.
  Is dat een goede optie of is de kaart te groot en kan ik beter andere kaarten downloaden Otto?

 12. Henk, mijn keuze om de 60s te nemen was dat je veel meer intern geheugen hebt, en je kan met een sd kaartje je geheugen nog verder uitbreiden. Ik heb op een sd kaartje de city navigator europa nt 2012 geplaatst. Tevens heb ik de gehele hanzeroute gedownload je kunt namelijk 200 tracks van 10.000 punten laden. Dat is de reden van mijn keuze , en ik dacht dat de 60St ook een camera had , dit gaat wel erg veel energie kosten van je batterijen. Maar wat je keuze ook wordt je hebt een kanjer in huis gehaald.

 13. Ik was zeer blij verrast over deze mooie doorontwikkeling! Zelf maak ik al een aantal jaar gebruik van de BikeBuddy van Bornel Engineering Ltd http://www.bikebuddy.co.uk/index.asp. Een heel mooi en degelijk concept om verschillende soorten flessen mee te nemen. Volledig RVS en helemaal aan te passen naar je eigen wensen! Je kan ze ook onderweg wisselen van plek in het frame. De fles zit in een houder met een hele sterke veer. De fles met houder hang je in de bidonnokjes in je frame (wel speciale afstandsboutjes nodig, wordt bijgeleverd), oer sterk en rammelvrij. De grote Sigg fles van 1,5 liter past met gemak in elk vakantiefiets frame. Haal je de flessen eraf, heb je geen storende grote houders in je frame. Metaal valt onderweg nog wel te repareren, plastic, hoe sterk dan ook, scheurt en valt niet meer te maken eigenlijk. Vele (wereld)fietsers gingen Santos voor met deze houder. Een grote PVC afvoerbuis doorzagen en een beetje knutselen. Het gaat hem voornaamlijk om de binding tussen frame en houder. Die moet sterk zijn.

 14. @ Ouwekerk,
  Een erg mooi systeem zeg! Lijkt met makkelijker dan die van Santos, de beugel blijft gewoon aan de fles en idd elk model past er in. Super!

 15. dit systeem lijkt me makkelijk om een bivakzak, matje of slaapzak in een smalle compressiebagagezak aan vast te sjorren, maar een petfles? Daar zijn wel mooiere, functionelere modellen voor op de markt toch, dit ding oogt nogal log en lelijk.

 16. Hey ja! Dat is een goed idee! Ik kan hier mijn tentje mooi insnoeren! Handig voor mensen die een Santos Trekking Lite hebben met zo’n drager waar je alleen tassen aan kunt hangen en geen ruimte om bovenop allerlei dingen te binden.

 17. Afstudeer project..?? Ook hier geldt kennelijk KISS (Keep It Simple Stupid)

  Rijdt al jaren met ‘precies het zelfde exemplaar’; een DIY-versie gemaakt van een stuk regenpijp en eindstukje..

  Overigens is de mijne onafhankelijk van riempjes en kan ik zelfs een 2L container erin klemmen zonder dat deze er onderweg uitkukelt..

  OK deze ziet er mooier eruit en is iets lichter maar 60 gulden uitgeven voor een stuk PLASTIC gaat mij eerlijk gezegd net iets te ver.

 18. Gezien op de fiets- en wandelbeurs in Mechelen, en meteen gekocht. Nog geen seconde spijt van. Superhandig ding, zit nooit meer om drinkwater verlegen. Past ook prima op een frame met slechts twee bevestigingspunten trouwens.

 19. Dit is al een oud topic maar hopelijk kan iemand mijn vraag beantwoorden. Ik heb net een 1,5 liter fles van SIGG gekregen, heel mooi. Alleen past deze niet goed op de BBB petfleshouder. Nu is mijn vraag; welk model bikebuddy is een geschikt alternatief? En blijft de bikebuddy echt muurvast zitten geen trillen e.d? Of wellicht een ander alternatief, naast bovenstaande van Santos (welke ik niet zo mooi vindt). Bij voorbaat dank!

 20. Beste Damien,

  Je kan het beste de MK3 nemen. De houder kun je zelf op maat stellen naar eigen zin en passend voor je frame maken. Ik zelf gebruik ook de 1.5 liter Sigg fles in combinatie met deze houder.

 21. Hoi Ouwerkerk,

  Bedankt voor je snelle reactie. Als ik op de site kijk zie ik ook ‘location peg set, 200 series springs, spare spring connector set’ staan, moet ik hier nog iets van bestellen? Nogmaals dank!

 22. De ‘location pegs’ zijn bedoeld als je de houder ook regelmatig op een andere fiets zou gebruiken. De rest zijn spare parts, de 200 spring is voor een groot voorwerp. In dit geval niet nodig. De set is gewoon compleet. Je moet wel even de tijd nemen om alles te monteren en te verstellen naar eigen zin.

 23. Inmiddels aangevuld met een supergrote (1900 ml…) drinkfles van Kleankanteen. Roestvrij staal, geeft absoluut geen smaak af !

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *