Santos Trekking Lite met Custom Gilles Berthoud zadel

Afgelopen weekend werd de Fiets & Wandelbeurs weer in de RAI gehouden. Binnen stond het vol met mooi spul, maar buiten voor de ingang stond ook wat leuks.

Tussen alle oude stationsbarrels spotte ik een lichtblauwe Santos Trekking Lite met Rohloff, tandriem en een aantal ongewone onderdelen. Die moest ik natuurlijk even bestuderen. (Ik weet ‘t, dat is een tik van me…)

En toen viel mijn oog op het bijzondere zadeltje… Hey, dat is leuk! Het is er één van mij!

Santos Trekking Lite met Custom Gilles Berthoud zadel

Het bleek te gaan om het Gilles Berthoud zadel van Rob van der Houven (van Rob’s Bikecenter) waar ik de tekst “Vive Vitam” in had gegraveerd. Vrij vertaald betekent dit “Leef het leven”. Wat leuk om te zien dat mijn zadels ook daadwerkelijk gebruikt worden!

Dit was het eerste Gilles Berthoud zadel dat ik bewerkte en al doende bleek het een erg fijn zadel te zijn om te graveren. Het lederen dek is van een bijzonder goede kwaliteit en doordat de verf niet heel diep in het leer getrokken is, ontstaat er een mooi kleurcontrast.

Wil jij ook een unieke gravure in je leren Gilles Berthoud of Brooks zadel? Klik dan hier voor meer informatie. En bekijk de Zadel Galerij voor een overzicht van reeds vervaardigde zadels.

7 thoughts on “Custom Gilles Berthoud zadel gespot @ Fiets & Wandelbeurs

 1. Klopt! Omdat het Amsterdam was had ik wel een goede ketting meegenomen. Parkeren daar in 020 is drama (en duur 🙂 ) Dus besloot ik het laatste stukje te fietsen.

  Het was weer een leuke beurs, jammer dat ik je ben misgelopen! Je collega kwam ik wel tegen bij Rohloff in Fuldatal.

  Ik heb beloofd nog een keer langs te komen in het mooie Apeldoorn dus dan leg ik je alle ongewone delen uit.

  Groet Rob

 2. Mooi man dat die fiets daar zo staat en gelukkig is blijven staan!

  Zo’n baby kleur zie je niet vaak en zeker niet met zo’n mooi zadel er op. mooie reclame Michiel!

 3. Toch wel een hele mooie fiets deze! Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is dat ik wel voordragers zie op deze fiets, is de trekking lite daar toch wel geschikt voor? Met standaard voorvork zal dit niet mogelijk zijn?

  Mooie informatieve site….ik lees het graag!

 4. Deze fiets heeft op verzoek nokjes op de voorvork gekregen. De Trekking Lite is volgens Santos net te licht voor zware bepakking voor en achter en dus neemt Santos de consument tegen zichzelf in bescherming door geen nokjes op de voorvork te maken. Consumenten hangen onderweg namelijk ALTIJD meer bagage aan de fiets dan vooraf voorgenomen.

  Toch is deze Trekking Lite stijver en stabieler dan menig andere trekkingfiets van merken die iets minder kritisch kijken naar hoe zwaar de consument een fiets kan (over)belasten. Er rijden veel slappere fietsen met veel te veel bagage rond en Santos vindt dat je dat niet moet willen. Als je plechtig belooft de fiets niet te zwaar te belasten, dan zijn lowriders op zich dus wel mogelijk, maar Santos zal dan eerst een Travel Lite aanraden.

 5. Duidelijke reactie… Kan toch interessant zijn zulke nokjes op deze fiets voor lichte bepakking… Een fiets als de Travel Lite is ook erg interessant, alleen bij is de keuze hiervoor (een duidelijk duurdere) Rohloff bijna verplicht, bij een Trekking Lite is nog keuze voor Sram 2×10 of vergelijkbare Shimano. Ik ben geen wereldfietser, maar gebruik nu een MTB met wegbanden voor dagtochten naast een racefiets, alleen daarmee kom ik snel de beperking tegen dat je echt weinig aan bagage mee kunt pakken…dan komt zo’n sportieve Trekking Lite al een stuk verder! (en ik begrijp je motivatie voor Rohloff grotendeels wel…maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit nodig is, bij beperktere lichte reizen…en hierin dan ook niet wil investeren en dan lijkt mij een Trekking Lite interessant worden en met zulke nokjes erbij op…)

  Maar je info verduidelijkt de foto zeker wel…bedankt!

 6. Als je een derailleurfiets wil die vier tassen kan dragen, dan ziet Santos je liever op een Travelmaster 2.8

  Veel bagage meenemen met een mountainbike? Al eens aan een BOB Yak aanhanger gedacht?

  Ik ken overigens nog wel iemand die op een Trekking Lite damesmodel met lowriders rijdt, maar die weet het gewicht goed te beperken en dan rijdt het gewoon goed. Haar partner rijdt een Travelmaster 2.8 en die draagt het meeste gewicht.

 7. Trekking Lite lijkt mij vooral interessant omdat het kaal een mooi sportieve toerfiets is….en met zo’n lite rack erop, kun je als het eens uitkomt toch iets meenemen… Ik wil eigenlijk niet veel meenemen, maar als je een lang weekend enkele hotels wilt aandoen… Op m’n mountainbike een klein minirugzakje…dat is gewoon te weinig en niet fijn, dus blijft het bij een dagtocht. Op zo’n Lite Rack heb je zelf geloof ik wel eens volwaardige backrollers gehangen? Blijft een interessante fiets..ook met die lowriders!
  (en vind het een mooie fiets…)
  Een mountainbike met aanhanger, dat is niet wat ik zoek, dat is mij te…ondanks dat het een idee is!

  Maar je hebt al goede info gegeven…voor het volgende voorjaar maar goed nadenken… Bedankt! Blijf je site wel volgen, interessant!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *