Supernova Infinity S naafdynamo

Supernova, fabrikant van hoogwaardige naafdynamo’s en fietslampen, doet steeds harder zijn best om SON naar de kroon te steken. Ze hebben er een nieuw modelletje bij.

De nieuwe Infinity S is een slanke, lichtgewicht (399 gr.) naafdynamo die bedoeld is voor sportieve fietsen als randonneurs en racefietsen. Hij ziet er mooi onopvallend uit!

Dit is wat Supernova er zelf over te zeggen heeft:

The Supernova INFINITY series has been equipped with the strongest type of permanent magnet made using neodymium-iron-boron. Together with the patented magnet positioning, this made possible the construction of such a small dynamo that would nevertheless have the power characteristics of a much larger and heavier standard dynamo.

Supernova Infinity S naafdynamo

Het tweede model in de collectie, de Infinity 8, heb ik eerder al besproken. Dit model is een uitschakelbare dynamo die je vrij kan laten draaien zonder weerstand van het magneetveld. Hoeveel dit daadwerkelijk in de praktijk scheelt is mij niet bekend. dat zou ik eens uit moeten proberen.

Supernova Infinity 8 naafdynamo

De Nederlandse importeur vertelde me dat de Infinity 8 iets meer vermogen wist op te wekken dan de alom geroemde SON naafdynamo’s. Met name bij lagere snelheden, wat voor vakantiefietsers met Garmin GPS-apparaten weer fijn is.

Supernova Infinity naafdynamo

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *