Een monstertocht per skelter? Ja, dat kan natuurlijk ook! Toen ik vroeger op mijn blauwe Berg Skelter mijn rondjes door de wijk trapte, waande ik me een echte rallyrijder. De speelplaats en zandbak vormden mijn Parijs-Dakar. Ik haalde het echter nooit in mijn hoofd om een dergelijke monster-rally daadwerkelijk op mijn vier kruiwagenwielen te ondernemen. De 52 jarige Braziliaan José Geraldo de Souza Castro deed dit wel.

José, bijgenaamd Pepe Pedales, deed zelfs veel meer dan Parijs-Dakar! Hij trapte maar liefst 17.000 km van Parijs naar Johannesburg, voor het goede doel en om het WK voetbal bij te wonen. José vertrok op 10 Mei 2008 in Parijs en kwam zo’n twee jaar later, op 1 Juni 2010, aan in Johannesburg. Zijn monster-rally voerde hem door 22 Europese en Afrikaanse landen en hij doorkruiste de meest onherbergzame en gevaarlijke gebieden.

Pepe Pedales ondernam zijn geweldige reis op een skelter van Nederlands makelij. Berg Toys begon ooit met handmatig fabriceren van skelters op maat in een schuur achter de ouderlijke boerderij in het buurtschap ‘De Valk’ bij Barneveld. Dat is waar vroeger mijn eigen Berg Skelter vandaan kwam. Al snel exporteerde Berg Toys zijn producten naar o.a. Amerika en groeide zo uit tot een groot en wereldwijd leverend bedrijf en is nu gevestigd in een gigantisch pand in Ede.

De monstertocht van Pepe Pedales is een prestatie van wereldformaat voor zowel Pepe zelf als voor de Gelderse skelterfabrikant.

Klik hier voor een kort videoverslag.

Bron: BERG Toys.

1 thought on “Parijs -> Johannesburg per skelter!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *